Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Στον αέρα ο θεσμός των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ οικογενειακών ιατρών

Ερώτηση Κεγκέρογλου προς τo Υπουργείo Υγείας
Με ερώτηση του προς τo Υπουργείo Υγείας, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, επισημαίνει ότι βρίσκεται στον αέρα ο θεσμός των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ οικογενειακών ιατρών.
Cretapost.gr

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ οικογενειακοί ιατροί έχουν να πληρωθούν από τον Αύγουστο.

Η προηγούμενη Κυβέρνηση άλλαξε το σύστημα πληρωμής και αντί της πάγιας μηνιαίας αποζημίωσης, θέσπισε το σύστημα της κατ’ ατόμου αμοιβής, το οποίο όμως δεν έχει ξεκινήσει ακόμη να εφαρμόζεται.

Επειδή εδώ και τρείς μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι οικογενειακοί ιατροί (600 σε όλη την Ελλάδα), αφού δεν εφαρμόζεται ούτε το παλαιό καθεστώς αλλά ούτε το νέο, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται ούτε τα λειτουργικά έξοδα των ιατρείων και

επειδή προκαλούνται σοβαρά προσκόμματα στην ήδη προβληματική εξυπηρέτηση των εκατομμύρια ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε, προκειμένου να καταβληθούν τα οφειλόμενα στους συμβεβλημένους οικογενειακούς ιατρούς και να συνεχίσουν απρόσκοπτα να επιτελούν το έργο τους;
Με ποιο τρόπο σκέφτεται η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τον θεσμό των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ οικογενειακών ιατρών;

9 σχόλια:

  1. Να και κάποιος που ενδιαφέρθηκε για υπαρκτα προβλήματα της ΠΦΥ.Μπράβο λοιπόν στο ΠΑΣΟΚ που βγήκε μπροστά,έστω και καθυστερημένα.Γιατί αν περιμέναμε από τους νεκροθάφτες της ΠΦΥ ,τους ΞανθοΠολάκηδες,τη κάτσαμε τη βάρκα.Να δούμε τώρα τα αντανακλαστικά της σημερινής ηγεσίας που προεκλογικά έσκιζε τα ιματιά της για τους οικ/κους γιατρούς και ΤΟΜΥ και τώρα, πέντε μήνες μετά κάνει τη πάπια.Κοντός ψαλμός.....αληλούια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 600 ΙΑΤΡΟΊ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΟΙ(ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ-ΓΕΝΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ - ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ) ΑΠΛΉΡΩΤΟΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΑΎΓΟΥΣΤΟ ΑΚΟΥΣΟΝ-ΑΚΟΥΣΟΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΤΑΙ, ΑΛΉΘΕΙΑ ΜΈΧΡΙ ΠΌΤΕ ΑΥΤΉ Η ΑΔΙΚΊΑ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΊ? ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΊ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΈΧΟΥΝ 200 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΝ ΜΉΝΑ ΜΕ 10 ΕΥΡΏ ΤΗΝ ΕΠΊΣΚΕΨΗ ΣΥΝΟΛΙΚΆ 2000 ΕΥΡΏ ΤΟΝ ΜΉΝΑ ΠΛΗΡΏΝΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΆ ΚΆΘΕ ΜΉΝΑ. ΙΣΩΣ ΕΞΕΤΆΖΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΆ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΕΝΏ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΟΙ ΌΧΙ!!!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΔΏ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΜΉ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΏΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και οι ειδικοί τώρα πληρώνονται για Αύγουστο. Βέβαια είχαν τιμολογήσει αρχές Σεπτεμβρίου.

      Διαγραφή
  3. καντε οπως οι οδοντιατροι.ιδιωτευστε.τι εοπυυ και βλακειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύυυυυυυυύ σωστόοοοοοοοοοοοοοοό.Αλλά βλέπεις δέν έχουμε ΟΥΤΕ ΤΑΓΟΥΣ
      ΟΥΤΕ ΑΡ.....ΙΑ.***
      ***Εκφραση μεγάααααααλης αγανάκτησης.Με το μπαρδόν.

      Διαγραφή
  4. Ας μας πει κ.Κεγκέρογλο,τόσο την αποψη τη δική του όσο και του κόματος του,για τις ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ τιμές αποζημίωσης του συμβεβλημμένων Ιατρών όπως και για την απαράδεκτη σύμβαση που προτείνει ο ΕΟΠΥΥ με τους Ιδιώτες Ιατρούς για την ΠΦΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόνο ένας ΗΛΙΘΙΟΣ θα μπορούσε να σκεφτεί πληρωμή ανάλογα με την ηλικία. Ο ΕΟΠΥΥ αγοράζει υποχρεωτικό χρόνο από τους οικ. ιατρούς ανά εβδομάδα, αλλά θα πληρώνει ανάλογα με την ηλικία των ασθενών!!! Προσέξτε επίσης - χωρίς δικαίωμα άδειας (εργασία 12 μήνες τον χρόνο). Καλά οι προηγούμενοι - δικαιολογείται η βλακεία, ο τωρινός που έχει τα μυαλά του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την ακρίβεια αγοράζει επισκέψεις και όχι χρόνο. Άρα οι ηλικιωμένοι θα έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή στο χρόνο των γιατρών (περισσότερα ραντεβού κλπ)

      Διαγραφή
  6. Ο Κεκερογλου πέταξε "πατάτα"...Το θέμα δεν είναι μόνο να πληρωθούν οι οικ. γιατροί, αλλά να έχουν και μια αξιοπρεπή αμοιβή...Γιατί εάν πληρωθούν με βάση τον πληθυσμό που δηλώθηκε τότε οι αμοιβές θα είναι 500 ευρώ, δηλ.πιο λίγα από τα επιδόματα που παίρνουν οι Ρομά...και το γεγονός πως δεν δηλώθηκε ο πληθυσμός ευθύνονται αποκλειστικά ο ΕΟΠΠΥΥ και το Υπουργείο που δεν έκαναν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ την εγγραφή του πληθυσμού, ως όφειλαν και όπως γίνεται σε όλο τον Δυτ. Κόσμο...ΠΑΝΤΩΣ Ο ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ/ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚ. ΓΙΑΤΡΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή