Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Ανακοίνωση ΠΑΣΙΔΙΚ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ GREEK ASSOCIATION OF 
ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ MEDICAL DIAGNOSTIC CENTERS 
Πανεπιστημίου 58, 10678 Αθήνα 58 Panepistimiou str.,10678 Athens-Greece 
Τηλ: 2103306487 Fax:2103306459 Tel:++302103306487 Fax:++302103306459 
Site : www.pasidik.gr E-mail : pasidik@otenet.gr 

Αθήνα,18/11/2019 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΙΔΙΚ

Την προηγούμενη εβδομάδα ο ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. δια του Προέδρου του προσπάθησε να φέρει στο ίδιο τραπέζι στα γραφεία του Π.Ι.Σ. όλες τις ενώσεις που εκπροσωπούν μονάδες εργαστηριακής και κλινικο-εργαστηριακής ιατρικής, για το συντονισμό των ενεργειών τους αναφορικά με την εξαγγελθείσα προειδοποιητική αναστολή των εργασιών τους (κλείδωμα των μονάδων τους) στις 21-23/11/2019, λόγω της συνεχιζόμενης επιβολής του ανήθικου, ληστρικού και καταστροφικού μέτρου της αυτόματης περικοπής υπέρβασης δαπανών στις διαγνωστικές εργαστηριακές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις, του περιβόητου claw back, όπως είχε συμφωνηθεί στην τελευταία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στις 30/10/2019, κατά την οποία πάρθηκε και η απόφαση της προειδοποιητικής αναστολής των εργασιών μας (απεργία).

Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να γίνει αυτή η συγκέντρωση ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες προετοιμασίας της εξαγγελθείσας αναστολής εργασιών των μονάδων μας, διότι οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους δεν μπορούσαν να παραβρεθούν είτε για πραγματικούς, είτε για προσχηματικούς λόγους, με αποτέλεσμα να εκφυλιστεί τουλάχιστον για την ώρα η αναστολή των εργασιών μας στη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ο ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. δια του Προέδρου του παραμένει σταθερά στη θέση ότι αυτό το άθλιο μέτρο που μας αρπάζει πίσω ένα μεγάλο μέρος της αποζημίωσής μας για τις ιατρικές υπηρεσίες που παρέχουμε στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. πρέπει να καταργηθεί άμεσα, γιατί διαφορετικά θα οδηγήσει όλες τις ήδη υπερχρεωμένες μονάδες εργαστηριακής κυρίως ιατρικής, στην χρεοκοπία και την οικονομική καταστροφή. Εκτός εάν αυτό επιθυμούν κάποιοι.

Το ληστρικό μέτρο του «αρπάζω πίσω», όπως είναι η ακριβής μετάφραση του claw back στη γλώσσα μας, το οποίο όπως είπαμε καταστρέφει όλες τις μονάδες εργαστηριακής ιατρικής κατά κύριο λόγο, είναι πρόβλημα αποκλειστικά των Διαγνωστικών Κέντρων, Εργαστηρίων και λιγότερο των Κλινικο-εργαστηριακών ιατρείων και οι ενώσεις αυτών των μονάδων είναι οι μόνες που θα αποφασίσουν πως πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτήν την παγκοσμία αθλιότητα, ενώ οι Ιατρικοί Σύλλογοι ανά την Ελλάδα και φυσικά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος που είναι το ανώτατο θεσμικό όργανο όλου του ιατρικού κόσμου, όχι μόνο οφείλουν να συμπαρασταθούν στις ενώσεις μας και να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των διαγνωστικών μονάδων μας οι οποίες τιμούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αλλά απεναντίας είναι υποχρεωμένες να το πράξουν αφού όλες αυτές οι διαγνωστικές ιατρικές μονάδες, είτε ως φυσικά είτε ως νομικά πρόσωπα, είναι εγγεγραμμένα μέλη των κατά τόπους Ιατρικών Συλλόγων της πατρίδας μας.

Ο Πρόεδρος 
Δρ Γεώργιος Βουγιούκας 
Ιατρός Ακτινολόγος 

3 σχόλια:

  1. Ντροπή για τον ΙΣΑ η κομματοποίηση για μια ακόμα φορά των κινητοποιήσεων. Οι εργαστηριακοί αποδεικνύεται ότι είμαστε ασυντόνιστοι και μας "παίζουν" καθημερινά. Δεν μπορεί όλες οι ενώσεις να θέλουν να συζητήσουν και ο ΙΣΑ να είναι τώρα επί ΝΔ εξαφανισμένος ενώ πριν τους ξεσήκωνε όλους. Το Clawback θα μείνει εκεί που είναι και θα αυξηθεί κιόλας. Οι εξεταζόμενοι κατευχαριστημένοι, οι κλινικοί γράφουν ότι θέλουν χωρίς καμία επίπτωση για ν ευχαριστήσουν τους πελάτες τους, το υπουργείο ευχαριστημένο γιατί το σύστημα ρολάρει μια χαρά.... Εσύ κορόιδο εργαστηριακέ που το στηρίζεις όλο αυτο στις πλάτες σου, κάτσε και δούλευε και αν περισσέψει κάτι από τους άλλους θα πάρεις και εσύ... (ΥΓ. το clawback φέτος 2019 με βάσει την κοινή λογική και μαθηματικά δημοτικού προβλέπεται να είναι ~30%. Καλές δουλείες σε όλους.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΡΟΜΠΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ ΕΚΤΟΣ ΕΟΠΥΥ ΜΟΝΟ ΚΕΡΔΟΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΟΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή