Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Κικίλιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να κάνει την εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου πρόεδρο του ΚΕΘΕΑ



Στις φυλακές στα Διαβατά, κάποιοι νομιμοποιούσαν Αλβανούς ναρκέμπορους και τους έδιναν χαρτιά ότι ήταν ανήλικοι, δήθεν ή απεξαρτημένοι, κατήγγειλε ο υπουργός Υγείας.

IATRONET

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και αιχμές για "εργαλειοποίηση" της Δικαιοσύνης, εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας, με αφορμή την αντιπαράθεση για το προεδρείο του ΚΕΘΕΑ.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ο Βασίλης Κικίλιας κατήγγειλε την Τρίτη πως το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μεθόδευσε την εκλογή της εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου ως προέδρου του ΚΕΘΕΑ:


"Οι κύριοι που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίοι πήγαν να καπελώσουν τους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ, πήγαν εν κρυπτώ να κάνουν εκλογές στο ΚΕΘΕΑ με μία υποψήφια, νύχτα. Την κυρία Ξένη Δημητρίου".

Ο υπουργός συνέχισε την επίθεσή του, συνδέοντας την κ. Δημητρίου με μία σειρά από υποθέσεις που χειρίστηκε η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου:

"Πήγε να παρακάμψει όλη τη νομοθεσία, ώστε να αποφυλακίσει τον γνωστό τρομοκράτη Κουφοντίνα, με 11 δολοφονίες στην πλάτη του. Καθυστέρησε εσκεμμένα και με δική της παρέμβαση το πόρισμα για το Μάτι. Εργαλειοποίησε τη Δικαιοσύνη στις υποθέσεις της Novartis, του ΚΕΕΛΠΝΟ και ούτω καθεξής".

Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως θέση του είναι να μείνουν τα κομματικά και τα πολιτικά έξω από τη διοίκηση του υπουργείου Υγείας, επιρρίπτοντας ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ:

"Αυτοί ήθελαν εν κρυπτώ να την διορίσουν, χωρίς άλλο υποψήφιο, στο διοικητικό συμβούλιο ως πρόεδρο του ΚΕΘΕΑ. Και αυτό, όπως καταλαβαίνετε είναι ο τρόπος με τον οποίο αυτοί οι οποίοι ενορχήστρωσαν αυτή την ιστορία προσπάθησαν να πολιτικοποιήσουν το ΚΕΘΕΑ.

Εναλλάσσονταν στην προεδρία του ΚΕΘΕΑ, επί 20 χρόνια, ο κύριος Παρασκευόπουλος με τον κύριο Νοταρά εναλλάξ".

Αναφερόμενος στον κ. Παρασκευόπουλο, υπογράμμισε πως πρόκειται για τον τέως υπουργό Δικαιοσύνης "…που άνοιξε τις φυλακές, που τους έβγαλε όλους έξω, όλους τους ποινικούς, τους εγκληματίες οι οποίες έκαναν ξανά εγκλήματα, δολοφόνησαν ξανά, δημιούργησαν ξανά προβλήματα στην ελληνική κοινωνία"....

Ναρκέμποροι

Πολύ σοβαρές ήταν οι αναφορές του υπουργού Υγείας στο θέμα του χαρακτηρισμού εμπόρων ναρκωτικών ως απεξαρτημένων:

"Έχω καταγγελίες για τις φυλακές στα Διαβατά, όπου κάποιοι νομιμοποιούσαν Αλβανούς ναρκέμπορους και τους έδιναν χαρτιά ότι ήταν ανήλικοι, δήθεν ή απεξαρτημένοι.

Μία καταγγελία η οποία οδήγησε σε εσωτερικό έλεγχο, ο οποίος δεν έχει καταλήξει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου