Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Καταδικάστηκε ο Πολάκης για συκοφαντική δυσφήμιση -Από τον Πουλή του ΚΕΕΛΠΝΟ


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ 3.000 ΕΥΡΩ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Εφετείο Αθηνών καταδίκασε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, για συκοφαντική δυσφήμιση του πρώην υπαλλήλου του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτη Πουλή.

Ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης, εμφανώς ενοχλημένος για την καταδίκη του, με ανάρτησή του στο facebook, επισυνάπτει όλη την απόφαση του Εφετείου, την οποία συνοδεύει με ένα μακροσκελές κείμενο στο οποίο καταφέρεται ειρωνικά κατά των δικαστών του Εφετείου αλλά και κατά του αντιδίκου του.

«Χαιρετίζω την ταχύτητα με την οποία η κα. Δικαστής του Εφετείου διεκπεραίωσε τη συγκεκριμένη υπόθεση μέσα σε 34 μόλις ημέρες από το κλείσιμο των ογκωδέσταστων φακέλων κάθε πλευράς (1.000 σελ. μόνο το Πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής!). Είναι η απόδειξη ότι όταν υπάρχει θέληση, η Δικαιοσύνη μπορεί να κινηθεί ταχύτατα!» γράφει ο Π. Πολάκης. Παράλληλα αναφέρει ότι αναμένει «την ίδια θέληση και ταχύτητα να επιδείξει η Δικαιοσύνη και στις λοιπές εκκρεμείς υποθέσεις του Πουλή».

Τέλος, καλεί τον πρώην πρόεδρο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ να πάει στη Βουλή να πάρει τα 3.000 ευρώ που του επιδίκασε το Εφετείο: «Ζητά μια άδεια εισόδου στην Βουλη (που ΔΕΝ κατάφερες να εκλεγείς τον Ιούλη) και ελα μια μερα να σου δώσω τα 3.000 ευρω στο περιστύλιο με τις κάμερες.Ειδοποίησε με μόνο μερικές μερες νωρίτερα για να τα μαζέψω γιατι θέλω να σου τα μετρήσω σε κέρματα.... Φέρε σακούλες να τα βάλεις».

«Πήρα στα χέρια μου το σχέδιο της απόφασης του Εφετείου Αθηνών για την αγωγή που είχε ασκήσει εναντίον μου για συκοφαντική δυσφήμηση ο Πουλής, πρώην υπάλληλος και πρόεδρος εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ και προστατευόμενος του Άδ. Γεωργιάδη. Όπως προκύπτει από την απόφαση (την οποία επισυνάπτω ΟΛΟΚΛΗΡΗ για να μην μπορούν να την διαστρεβλώσουν τα Κεελπνοταϊσμένα site και κανάλια και οι λοιπές γνωστές φυλλάδες) ΟΛΑ ΟΣΑ EΓΡΑΨA στο facebook για τον Πουλή και τη γυναίκα του αναφορικά με τις σκανδαλώδεις αναθέσεις ‘’έργων’’ στον μπατζανάκη του συνολικής αξίας άνω των 300χιλ., ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΛΗΘΗ από το Εφετείο Αθηνών, το οποίο από τα 50χιλ. που ζητούσε ο Πουλής του έδωσε 3, με το σκεπτικό ότι, όταν είπα τα παραπάνω, η Δικαιοσύνη δεν είχε αποφανθεί για το εάν ο Πουλής και τα συγγενικά του πρόσωπα είχαν προβεί σε κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και σε ποια έκταση, καθώς και επειδή στην ανάρτησή μου υπήρχε ο χαρακτηρισμός «ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ τελειώσατε....» που η Αξιότιμη Εφέτης έκρινε ότι υπερέβαινε το αναγκαίο μέτρο της κριτικής μου ως αρμόδιου Υπουργού προς αυτούς που είχαν συνάψει τις παραπάνω κραυγαλέες συμβάσεις!

ΥΓ1: Ερωτήσεις ενός αδαούς προς την κα. Δικαστή (η οποία σε ανάλογη υπόθεση «προστασίας της τιμής και της υπόληψης» του κ. Μιχελάκη του είχε επιδικάσει αποζημίωση 30.000€ με την ίδια επιχειρηματολογία και μάλιστα δύο μόλις μήνες πριν αυτός καταδικασθεί για παθητική δωροδοκία!!):

- Το επιχείρημα ότι ένας Υπουργός όταν «τσακώνει» κάποιους, ειδικά πολιτικούς, «να βάζουν το χέρι τους στο ΔΗΜΟΣΙΟ μέλι», δεν μπορεί να τους ξεμπροστιάσει πριν από την τελεσίδικη κρίση της Δικαιοσύνης (η οποία θα έρθει - αν τελικά έρθει - μετά από καμιά δεκαριά χρόνια!) προάγει άραγε το αίσθημα δικαίου όλων εκείνων που τόσο εγώ ως βουλευτής όσο και η ίδια ως δικαστής ορκιστήκαμε να υπηρετούμε ο καθένας από το πόστο του;

Και γιατί να προηγείται χρονικά η δικαστική απόφαση σχετικά με την «υπόληψη» του κάθε Πουλή και του κάθε Μιχελάκη αντί της απόφασης για τις πράξεις που τους καταλογίζονται; Η υπόληψη του καθενός δεν εξαρτάται από τις πράξεις του;;;

- Γνωρίζει η κα. Δικαστής ότι τόσο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όσο και ο Άρειος Πάγος (και συγκεκριμένα με την 881/2015 απόφασή του) έχουν υιοθετήσει διαφορετική θέση για το «αναγκαίο μέτρο» της κριτικής προς τα πολιτικά πρόσωπα, κρίνοντας ότι σε ανάλογες περιπτώσεις «προέχει η προστασία της ελευθερίας της έκφρασης και ότι η πολιτική ύβρις που αγγίζει και το προσωπικό επίπεδο εντάσσεται στους κινδύνους του πολιτικού παιχνιδιού και της ελεύθερης συζήτησης ιδεών που αποτελούν εχέγγυα μίας δημοκρατικής κοινωνίας»;

ΥΓ2: Χαιρετίζω την ταχύτητα με την οποία η κα. Δικαστής του Εφετείου διεκπεραίωσε τη συγκεκριμένη υπόθεση μέσα σε 34 μόλις ημέρες από το κλείσιμο των ογκωδέσταστων φακέλων κάθε πλευράς (1.000 σελ. μόνο το Πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής!). Είναι η απόδειξη ότι όταν υπάρχει θέληση, η Δικαιοσύνη μπορεί να κινηθεί ταχύτατα! Αναμένω την ίδια θέληση και ταχύτητα να επιδείξει η Δικαιοσύνη και στις λοιπές εκκρεμείς υποθέσεις του Πουλή και συγκεκριμένα:

Την υπόθεση των 22 παράνομων προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, για την οποία έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε απιστία στην υπηρεσία, σε βαθμό κακουργήματος.

Την υπόθεση των 74 παράνομων προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, για την οποία έχει επίσης ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας σε απιστία στην υπηρεσία και της ψευδούς βεβαιώσεως, σε βαθμό κακουργήματος.

Την μη υποβολή πόθεν έσχες, για την οποία επίσης έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Την υπόθεση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σε βαθμό κακουργήματος (για τα 243χιλ. ευρώ που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς), η οποία είναι ακόμα στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

ΥΓ3: Προς τον Πουλή, τον ακροδεξιό Υπουργό και τα ΜΜΕ τους: Μέχρι σήμερα, όταν δεν μπορούσατε να απαντήσετε σε όσα σας καταλόγιζα, κρυβόσασταν πίσω από την πρωτόδικη απόφαση, που λόγω της ερημοδικίας μου, αναγκαστικά είχε δεχθεί όλους τους ισχυρισμούς του πρώτου περί συκοφαντίας. Τώρα τί θα λέτε; Ότι σας βρίζω (γιατί παρά την «υπερπροσπάθεια» μόνο αυτό πετύχατε τελικά) ή ότι …..καπνίζω;;;;

Αααα και να μην ξεχάσω,ΠΟΥΛΗ: ζητά μια άδεια εισόδου στην Βουλη (που ΔΕΝ κατάφερες να εκλεγείς τον Ιούλη) και ελα μια μερα να σου δώσω τα 3.000 ευρω στο περιστύλιο με τις κάμερες.Ειδοποίησε με μόνο μερικές μερες νωρίτερα για να τα μαζέψω γιατι θέλω να σου τα μετρήσω σε κέρματα.... Φέρε σακούλες να τα βάλεις!!!».

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/katadikastike-o-polakis-gia-sykofantiki-dysfimisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου