Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Αιφνιδιαστική περικοπή υπεράριθμων εφημεριών κατά 40% σε Μονάδες Υγείας της 2ης ΥΠΕ

Σε περικοπή κατά 40% των πρόσθετων εφημεριών των γιατρών που εργάζονται σε Κέντρα υγείας και Νοσοκομεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, προχώρησαν οι αρμόδιοι της Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr οι γιατροί διαφόρων μονάδων υγείας, βρέθηκαν μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη χθες, όταν κοιτώντας τους λογαριασμούς τους διαπίστωσαν ότι οι πρόσθετες εφημερίες που είχαν κάνει το 2019 είχαν ψαλιδιστεί κατά 40%.
Σε επικοινωνία που είχαν με τα λογιστήρια της ΥΠΕ η ενημέρωση που έλαβαν είναι ότι δεν υπήρχε το διαθέσιμο κονδύλι για να αποπληρωθούν.

Να σημειωθεί ότι με βάση νομοθετική ρύθμιση που προωθήθηκε πριν από λίγες ημέρες οι γιατροί που έχουν κάνει περισσότερες εφημερίες για την κάλυψη των αναγκών θα πρέπει να αποπληρωθούν.

Όπως εξηγεί στο HealthReport.gr και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Παναγιώτης Παπανικολάου: «Αν ισχύει είναι απαράδεκτο πολύ περισσότερο δε είναι υποκριτικό εκ μέρους της κυβέρνησης γιατί στις 30.5 2020 μετά από αίτημά μας είχε βγει σε ΦΕΚ νομοθετική ρύθμιση η οποία αναφέρει ότι οι πρόσθετες εφημερίες από 16.10.2019 μέχρι 30.5.2020 θα πρέπει να πληρωθούν στο σύνολό τους και ανεξάρτητα από το όριο».

Η αντίδραση της 2ης ΥΠΕ

Πάντως μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε- πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν – ότι ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Χρήστος Ροϊλός, απέστειλε επείγον έγγραφο σε όλα τα νοσοκομεία προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα της αποπληρωμής των εφημεριών στους γιατρούς.

Με βάση τα επιχειρήματα της ΥΠΕ, οι πρόσθετες εφημερίες θα πρέπει να καταβληθούν στους γιατρούς από τα ταμεία των νοσοκομείων τα οποία θα πρέπει να δεσμεύσουν κονδύλια από τον προϋπολογισμό του 2020.

Άγνωστο παραμένει εάν οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων της 2ης ΥΠΕ θα καταβάλουν τελικά τα ποσά στο ιατρικό προσωπικό που είναι ενταγμένο στις Μονάδες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου