Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Ανασχηματισμός: Έρχονται αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μέσα στο θέρος – Τι θα γίνει στο υπουργείο Υγείας

Στο προσκήνιο έρχεται και πάλι ο ανασχηματισμός. Πλέον στελέχη της κυβέρνησης δεν κρύβουν ότι θα γίνουν αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Όλα δείχνουν ότι θα γίνει μέσα στο θέρος και μετά την 1η Ιουλίου.

Οι αλλαγές με βάση τις πληροφορίες του HealthReport.gr, δεν αναμένεται να είναι σαρωτικές, σύμφωνα τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα και εκτιμήσεις των υψηλόβαθμων στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου.
Το υπουργείο Υγείας

Αλλαγές λένε πηγές του HealthReport.gr, θα υπάρξουν και στο υπουργείο Υγείας που πρωτοστάτησε στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι θεωρείται δεδομένη η μετακίνηση Κικίλια από το υπουργείο Υγείας προς άλλο προορισμό.

Ο ανασχηματισμός φαίνεται ότι αφήνει σταθερό τον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη. Το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να είναι ικανοποιημένο από την απόδοση του στην πανδημία του κορονοϊού.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στην καθημερινή ενημέρωση Τσιόδρα Χαρδαλιά ήταν εκεί επί μονίμου βάσεως.
Απαντούσε σε όλες τις ερωτήσεις που σχετίζονται με το ΕΣΥ και την ετοιμότητα του. Ανέλυε διεξοδικά και τα μέτρα που λαμβάνονταν κάθε φορά. Πάντως θεωρείται σφόδρα πιθανό να τοποθετηθούν δύο υφυπουργοί στο υπουργείο Υγείας κυρίως λόγω των αυξημένων αναγκών από την επιδημία του κορονοϊού. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε γράψει το HealthReport.gr: «Φουντώνουν και πάλι τα σενάρια ανασχηματισμού- Η επόμενη μέρα στο υπουργείο Υγείας»

Νέα πρόσωπα

Στην κυβέρνηση πάντως – μεταφέρουν καλά γνωρίζοντες – μπαίνουν και νέα πρόσωπα. Όπως περιγράφουν στο HealthReport.gr, στο κυβερνητικό σχήμα θα μπει και ο άλλοτε τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, όχι όμως στο υπουργείο Υγείας. Φαίνεται πως ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να τον διορίσει σε άλλο εξίσου μάχιμο υπουργείο. Εκτός βεβαίως κι αν την τελευταία στιγμή αλλάξει κάτι- λόγω και των πιέσεων που ασκούνται να πάει στην οδό Αριστοτέλους- και τελικώς μετεγκατεσταθεί στο υπουργείο Υγείας. Σενάριο που όμως δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που συμβουλεύουν τον πρωθυπουργό να τοποθετήσει στο υπουργείο Υγείας μη πολιτικό πρόσωπο, που όμως να γνωρίζει καλά την Υγεία.
Εξάλλου το δεύτερο κύμα του κορονοϊού που αναμένεται και στη χώρα μας πιθανότητα το Φθινόπωρο, δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Και ένας εξωκοινοβουλευτικός, που να έχει γνώση του αντικειμένου, θα συνέδραμε καταλυτικά στην αντιμετώπιση του.
Αυτό πάντως που θεωρείται βέβαιον είναι ότι τα πρόσωπα που θα συνθέτουν τη νέα ομάδα στο υπουργείο Υγείας, περιγράφουν υψηλόβαθμα στελέχη στο HealthReport.gr, θα είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, για να μπορέσουν να διαχειριστούν τα μεγάλα θέματα του τομέα της υγείας, αλλά και τα μεγάλα κονδύλια που θα πέσουν στο συγκεκριμένο υπουργείο το επόμενο διάστημα.

1 σχόλιο: