Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Κικίλιας: Εξοπλίζονται τα νησιά απέναντι στον κορωνοϊό – Νέος ιατροτεχνολογικός εξοπισμός στη Ρόδο

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Στην παραλαβή δύο ειδικών θαλάμων αρνητικής πίεσης (κάψουλες) για αεροδιακομιδές ασθενών με COVID-19, παρέστη στο νοσοκομείο της Ρόδου, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος προανήγγειλε την παραλαβή τη Δευτέρα, ενός μοριακού αναλυτή με δυνατότητα 420 τεστ την ημέρα για τον κορωνοϊό.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου βρέθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους, πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Διοικητή και τους Διευθυντές, ενώ στη συνέχεια έκανε αυτοψία στις Κλινικές και στους χώρους του Νοσοκομείου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Κικίλια στο Νοσοκομείο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, παρέδωσε στο ΕΚΑΒ δύο υπερσύγχρονους ειδικούς θαλάμους αρνητικής πίεσης (κάψουλες). Μια δωρεά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που θα συμβάλλει σημαντικά στις ασφαλείς αεροδιακομιδές των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών προς τα Νοσοκομεία της ηπειρωτικής χώρας.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Κικίλιας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για τη στήριξη και ενίσχυση του υγειονομικού συστήματος των νησιών με κρίσιμο εξοπλισμό. Χαρακτηριστικά δήλωσε, μεταξύ άλλων:

"Έκλεισε ο πρώτος κύκλος, πάμε σε έναν δεύτερο που εμπεριέχει την τουριστική περίοδο και πρέπει να λειτουργήσουμε ανάλογα. Ζητώ τη συνεργασία και τη στήριξη όλων σε αυτή την προσπάθεια και προσφέρω συνεργασία και στήριξη σε όλους. Μέσα σε αυτή την κρίση, αναδείχθηκε η αξία της ανθρώπινης ζωής. Δεν υπάρχει τίποτα που να συγκρίνεται με αυτή την αξία", ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκος, εξήρε το έργο του κ. Βασίλη Κικίλια στο Υπουργείο Υγείας και δήλωσε ότι υπάρχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της απειλής του κορωνοϊού:

"Μέσα σε αυτή την κρίση και τα νησιά ψήλωσαν υγειονομικά. «Εκμεταλλευτήκαμε» την κρίση στην πράξη, όχι στα λόγια, και για πρώτη φορά ανέβηκε το επίπεδο της υγειονομικής θωράκισης των νησιών. Βρίσκεται σε εξέλιξη ένα επίσης πάρα πολύ μεγάλο κυβερνητικό σχέδιο. Εμείς χαιρόμαστε που μπορούμε να συμβάλλουμε σε αυτή την εξαιρετική δουλειά που γίνεται και με τις δικές μας δυνάμεις, η Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της, ούτως ώστε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το επίπεδο των υγειονομικών υπηρεσιών που προσφέρονται στους κατοίκους μας".

Ο κ. Κικίλιας μετέβη αρχικά στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Γιώργο Χατζημάρκο, τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, τον Υφυπουργό Τουρισμού, Μάνο Κόνσολα και τους βουλευτές Δωδεκανήσου, Βασίλη Υψηλάντη, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννη Παππά, καθώς επίσης και με τους Προέδρους του Ιατρικού, Φαρμακευτικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου