Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Επεκτείνονται τα e-ραντεβού σε όλες τις δημόσιες μονάδες υγείας

Την επέκταση των ηλεκτρονικών ραντεβού (e-ραντεβού) μέσω των οποίων βρίσκουν σήμερα γιατρό στο δημόσιο σύστημα υγείας σχεδιάζει η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα οι αλλαγές που προωθούνται- αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr – θα ξεκινήσουν σε πρώτη φάση με τη δημιουργία μίας κοινής ψηφιακής πλατφόρμας επικοινωνίας σε όλο το ΕΣΥ και τις μονάδες του, ώστε όλες να αλληλοσυνδέονται ηλεκτρονικά.

Ήδη τα δύο υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας, έχουν αποτυπώσει τις σχεδιαζόμενες αλλαγές ώστε μετά το καλοκαίρι να ξεκινήσει η εφαρμογή τους.

Πρώτο βήμα είναι να γίνει αναβάθμιση των ψηφιακών συστημάτων των 135 νοσοκομείων όλης της χώρας, αλλά και των υπολοίπων μονάδων υγείας ώστε να «επικοινωνούν» όλες μεταξύ τους. Σήμερα άλλωστε το ΕΣΥ ηλεκτρονικά είναι μάλλον σε μία… σύγχυση αφού υπάρχουν διαφορετικά πληροφοριακά συστήματα ανά περιοχή και μονάδα υγείας.
Τα ψηφιακά ραντεβού

Βασικό βήμα αυτής της αλλαγής θα είναι η επέκταση των e-ραντεβού σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, υπογραμμίζουν πληροφορίες του HealthReport.gr. Θα δημιουργηθεί δηλαδή μία ενιαία πλατφόρμα στην οποία θα εισέρχεται ο ασθενής και θα βρίσκει κοντά στη περιοχή του τον γιατρό ή την υπηρεσία που χρειάζεται με ελεύθερο ραντεβού, ανεξάρτητα εάν θα είναι σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ή αλλού.

Ταυτόχρονα ξεκινά να επεκτείνεται ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας που σήμερα έχει ανοιχθεί από λίγους πολίτες και αφορά ουσιαστικά μόνο τον οικογενειακό γιατρό. Να σημειωθεί ότι σήμερα περίπου 1 στους 10 πολίτες είχαν φτιάξει ηλεκτρονικό φάκελο υγείας, ο οποίος όμως στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αξιοποιείται καν.

Μάλιστα παρότι οι πολίτες ήταν υποχρεωμένοι να τον δημιουργήσουν τελικώς είχε δημιουργηθεί μεγαλύτερη σύγχυση. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: “Υποχρεωτικός για ασθενείς και γιατρούς ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος υγείας μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου! Τι θα περιλαμβάνει”

Πλέον με την αλλαγή και την ενίσχυση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όλες οι πληροφορίες, οι εξετάσεις, η φαρμακευτική αγωγή κ.λ.π. ενός ασθενούς θα τον συνοδεύουν με τη χρήση ενός κωδικού. Η εξοικονόμηση πόρων θα είναι τεράστια εκτιμούν κυβερνητικοί παράγοντες στο HealthReport.gr, αφού δεν θα επαναλαμβάνονται εξετάσεις ή θεραπείες, που έχουν ήδη γίνει, φαινόμενο που σήμερα κατακλύζει το ΕΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου