Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Πόρισμα του ΕΟΠΥΥ «καίει» τον σύζυγο της Ελ. Ράικου



Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κατευθυνόμενη συνταγογράφηση «βλέπει» η Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης του ΕΟΠΥΥ για τον σύζυγο της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου.

Στο πόρισμα της υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ αναφέρεται ότι ο σύζυγος της κ. Ράικου, από τους 1.033 ασθενείς για τους οποίους εξέδωσε σχετικές συνταγές, είχε εξετάσει μόνο τους 5, με αποτέλεσμα να ζημιώσει το Δημόσιο κατά περίπου 1,7 εκατ. ευρώ.

Το πόρισμα στάλθηκε από την υπηρεσία στην εισαγγελία πρωτοδικών, η οποία με τη σειρά της το διαβίβασε στην εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για να σχετιστεί με την υπόθεση Novartis, η οποία είναι διευρυμένη και σε άλλες φαρμακοβιομηχανίες.

Η επικεφαλής εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη διαβίβασε τη δικογραφία στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να συσχετιστεί με τον φάκελο της NOVARTIS, ενώ ο σύζυγος της κ. Ράικου, θα ελεγχθεί ποινικά για τα αδικήματα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, απάτης και παθητικής δωροδοκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ αναφέρει στο πόρισμά της ότι:

- Η συνταγογράφηση σε ασφαλισμένους που ο συνταγογράφων γιατρός δεν εξετάζει και συνεπώς δεν γνωρίζει αναλυτικά το ιατρικό τους ιστορικό αποτελεί σοβαρό και ενδεχόμενο επικίνδυνο ιατρικό σφάλμα.

- Η συνταγογράφηση του ιατρού κατευθύνεται σε μεγάλα ποσοστά προς συγκεκριμένες εταιρείες.

- Η κατευθυνόμενη συνταγογράφηση γίνεται κατά σαφή παράβαση διατάξεων του ΕΟΠΥΥ.

Λ. Καρνέσης: «Πρόκειται για μια ακόμη υπόθεση φούσκα»

Με αφορμή το πόρισμα, σφοδρή ήταν η αντίδραση του συζύγου της Ελένης Ράικου, Λάζαρου Καρνέση, ο οποίος στράφηκε σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη.

«Πρόκειται για μια ακόμη υπόθεση φούσκα που σκοπό έχει να πλήξει τη σύζυγό μου. Επιχειρείται η διαπόμπευσή μου από μια εισαγγελέα με την οποία έχω προσωπική σφοδρή αντιδικία. Την έχω μηνύσει, τής έχω κάνει αίτηση εξαίρεσης, αναφορά και αγωγή κακοδικίας. Απορώ πώς με ερευνά. Κάθε ενέργειά της είναι ανυπόστατη. Επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματος μου.»

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου