Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

ΠΟΥ- Covid19: Έχουμε εισέλθει σε νέα, επικίνδυνη φάσηΟ ιός εξαπλώνεται ταχύτατα, είναι θανατηφόρος



REUTERS/Denis Balibouse

O κόσμος έχει εισέλθει σε μία «νέα και επικίνδυνη φάση» προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, που βλέπει την πανδημία να εξαπλώνεται ραγδαία στην αμερικανική ήπειρο, αλλά και να επιστρέφει με νέο κύμα στη ΝΑ Ασία και και τη Μέση Ανατολή. Όλοι πρέπει να βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση είναι το μήνυμα που στέλνει ο οργανισμός την ώρα που οι κυβερνήσεις ανά τον πλανήτη συνεχίζουν να χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα, σε μία προσπάθεια να δώσουν νέα πνοή στις οικονομίες τους. 

Σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, αναγνώρισε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν κουραστεί να μένουν στο σπίτι τους, ενώ και οι κυβερνήσεις ανυπομονούν να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση. Ωστόσο, όπως είπε, κάθε χώρα και κάθε πολίτης πρέπει να παραμείνει σε «μέγιστη επαγρύπνηση», καθώς «ο ιός εξακολουθεί να εξπαλώνεται με ταχύτητα, είναι θανατηφόρος και οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να είναι εκτεθειμένοι σε αυτόν». 

Χθες Πέμπτη είχαμε αρνητικό ρεκόρ, με την καταγραφή περισσότερων από 150.000 νέων κρουσμάτων. Σχεδόν το ήμισυ των κρουσμάτων καταγράφηκε στην αμερικανική ήπειρο ενώ ο Covid-19 συνεχίζει να μεταδίδεται επίσης στη νότια Ασία και στη Μέση Ανατολή.

Παγκοσμίως περισσότεροι από 8,53 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό και 453.834 έχουν χάσει τη μάχη με αυτόν, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters. O Μάικ Ράιν, ειδικός του ΠΟΥ σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην περίπτωση της Βραζιλίας, όπου μόνο το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 1.230 κρούσματα. Περίπου το 12% των κρουσμάτων στη χώρα είναι εργαζόμενοι στον τομέα υγείας. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου