Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Όπισθεν ολοταχώς Άδωνι Γεωργιάδη για τις αυξήσεις στα φάρμακα μετά τις αντιδράσεις – Έρχεται πλαφόν 3 ευρώ στη συμμετοχή

Στροφή 180 μοιρών από τον Άδωνι Γεωργιάδη για τις συμμετοχές στα φάρμακα

Όπισθεν ολοταχώς από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη μετά τη θύελλα αντιδράσεων από φαρμακοποιούς και πολίτες για τις αυξήσεις στις συμμετοχές σε περισσότερα από 1.700 γενόσημα φάρμακα.

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης μετά την κατακραυγή ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα αυτό θα διορθωθεί άμεσα. Έτσι αναμένεται εντός της ημέρας να εκδοθεί νέα υπουργική απόφαση η οποία θα «κλειδώνει της διαφοράς της ασφαλιστικής με τη λιανική τιμή στα 3 ευρώ το ανώτερο».

Διαβάστε ΕΔΩ τι αποκάλυψε νωρίτερα το HealthReport.gr για τα 3 ευρώ που θα πληρώνουν οι ασθενείς στις συμμετοχές: Πονοκέφαλος στην κυβέρνηση για τις αυξήσεις στα φάρμακα – Εξετάζονται νέα μέτρα ελάφρυνσης

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας για να δικαιολογήσει το σάλο που προκλήθηκε για τις αυξήσεις στις συμμετοχές των γενόσημων από την Δευτέρα ανέφερε πώς η εφαρμογή της πολιτικής στην πράξη καμία φορά δημιουργεί προβλήματα που δεν έχουμε υπολογίσει. Κλήθηκα να εφαρμόσω μια απόφαση των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών όσον αφορά την εξίσωση της ασφαλιστικής και της λιανικής τιμής στα γενόσημα φάρμακα.

Μάλιστα ο αρμόδιος υπουργός δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η βούληση μου ποτέ δεν ήταν η υπερβολική επιβάρυνση των πολιτών για αυτό το λόγο άμεσα εντός της ημέρας θα υπάρξει μια υπουργική απόφαση που θα κλειδώνει τη διαφορά στα 3 ευρώ κατά ανώτατη τιμή. Αυτό θεραπεύει όλες εκείνες τις περιπτώσεις που διαβάσατε και πολλοί μας είπαν και δικαίως τα παράπονα τους και οδηγεί και σε εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης καθώς εμείς θα εξακολουθούμε να αποζημιώνουμε το φθηνότερο γενόσημο αλλά και θα αποφύγουμε τις υψηλές επιβαρύνσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου