Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Ανοίγει το ΕΣΥ για όλους – Με ιδιωτικά ιατρεία οι γιατροί του δημοσίου και ιδιώτες στα νοσοκομεία

Ανοίγει το ΕΣΥ για όλους – Με ιδιωτικά ιατρεία οι γιατροί του δημοσίου και ιδιώτες στα νοσοκομεία

Ποιες αλλαγές στο ΕΣΥ σχεδιάζει να κάνει άμεσα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

HR

Τέλος φαίνεται ότι προτίθεται να βάλει ο υπουργός υγείας στο δωρεάν Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) με συνέπεια οι ασθενείς να είναι για μια ακόμη φορά οι μεγάλοι ”χαμένοι” αφού θα υποχρεωθούν να πληρώνουν από την τσέπη τους για επεμβάσεις και ιατρικές υπηρεσίες.

Εκτός από τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή ο υπουργός Υγείας ανοίγει διάπλατα τον δρόμο ώστε ο ιδιωτικός τομέας να μπει στο ΕΣΥ καθώς οι γιατροί του δημοσίου θα έχουν ιδιωτικό έργο ενώ και οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσα στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr ((διαβάστε ΕΔΩ) οι γιατροί του ΕΣΥ θα μπορούν να εργάζονται όποτε το επιθυμούν, αρκεί να έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους στο νοσοκομείο τους.

Ωστόσο θα οριστούν κάποιες δικλείδες ασφαλείας ώστε να μην υποβαθμιστούν τα πρωινά δωρεάν ιατρεία αλλά και οι υπηρεσίες υγείας στο ΕΣΥ. Άγνωστο βέβαια πώς θα ελέγχονται οι γιατροί του ΕΣΥ εάν εντέχνως θα προωθούν τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα με το επιχείρημα ότι στα νοσοκομεία υπάρχει αναμονή.

Σε τρία στάδια θα ανοίξει το ΕΣΥ στους ιδιώτες

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), ο υπουργός Υγείας τους αποκάλυψε συγκεκριμένο σχέδιο πλήρους κατάργησης κάθε έννοιας δωρεάν δημόσιας νοσοκομειακής περίθαλψης που θα γίνει σε τρία στάδια:

Απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία και λοιπές επί πληρωμή ιατρικές πράξεις μέσα στα δημόσια νοσοκομεία.

Έξοδος των γιατρών ΕΣΥ προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, χωρίς κανέναν σχεδόν περιορισμό.

Ανεξέλεγκτη είσοδος ιδιωτών γιατρών στα (σήμερα) δημόσια νοσοκομεία.

Πάντως από την ΟΕΝΓΕ γίνεται λόγος για πραγματικά αφοπλιστική ειλικρίνεια του υπουργού και τονίζεται πως επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας πως η αναγκαιότητα ανατροπής αυτής της πολιτικής δεν είναι ένα απλό κλαδικό αίτημα των υγειονομικών, αλλά ζήτημα επιβίωσης για όλο το λαό.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ο ιατρικός κόσμος είναι μοιρασμένος για τη συγκεκριμένη ρύθμιση αφού πολλοί συνδικαλιστές γιατροί είναι απολύτως αντίθετοι, ενώ υπάρχουν και γιατροί που βρίσκουν ελκυστική τη ρύθμιση ώστε να μπορέσουν να αυξήσουν τα εισοδήματά τους τη στιγμή που οι μισθοί του ιατρικού προσωπικού είναι καθηλωμένοι εδώ και χρόνια.

6 σχόλια:

  1. Κανεις ιατρος δεν συμφωνεί με αυτές τις αθλιότητες απλά ο πλασιέ ριζμχνει άδεια να πιάσει γεματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ελληνας σεβεται αυτο που πληρωνει ,οποτε σωστες οι ρυθμισεις ,η υγεια κοστιζει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τσακο ένα πιτογυρο χαφιεδακο 8.21

      Διαγραφή
    2. Και οι χαφιεδες κάπως πρέπει να επιβιώσουν 8.21

      Διαγραφή
  3. Ο ιατρικός κόσμος δεν είναι καθόλου διχασμένος αλλά απόλυτα αντίθετος! Απλά οι άχρηστοι συνδικαλιστές του σιωπούν ενώ στα πταίσματα (διότι σε σύγκριση με τα όργια του τηλεκλόουν πταίσματα ήταν) Ξανθού/Πολάκη ούρλιαζαν βγάζοντας αφρούς από το στόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Που είδατε μοιρασμένο τον ιατρικό κόσμο παπαγαλάκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή