Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Νοσοκομεία: Καθαριότητα, φρούρηση και σίτιση σε ιδιωτικές εταιρείες – Το σχέδιο της κυβέρνησης

Όλες οι υπηρεσίες στα νοσοκομεία θα δοθούν σε εξωτερική ανάθεση με βάση το σχέδιο της κυβέρνησης

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Σε ιδιωτικές εταιρείες σκοπεύει να δώσει η κυβέρνηση όλες τις υπηρεσίες στα νοσοκομεία στις οποίες σήμερα εργάζονται συμβασιούχοι.

Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο θα εφαρμοσθεί σε όλο το ΕΣΥ, κάτι που δεν κρύβει πλέον ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως δήλωσε ο ίδιος μετά τους συμβασιούχους στην καθαριότητα που συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Υγείας: «Ξεκαθαρίσαμε, ωστόσο, ότι η πολιτική της Κυβέρνησης για το «outsoursing» στα νοσοκομεία θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί».

Το επιχείρημα βέβαια είναι ότι το σύνταγμα της χώρας απαγορεύει τη μονιμοποίηση των εργαζομένων με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου Εργασίας όπως είναι οι καθαρίστριες.

Να υπενθυμιστεί ότι σήμερα σε πολλά νοσοκομεία έχουν προσληφθεί εργαζόμενοι στην καθαριότητα, τη σίτιση αλλά και τη φρούρηση μετά την απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019) να απομακρύνει τις ιδιωτικές εταιρείες και να προσλάβει προσωπικό.

Ωστόσο η κυβέρνηση της ΝΔ από το 2019 και μετά άρχισε να αντικαθιστά τους εργαζόμενους με νέες εταιρείες με τις οποίες συνάπτουν συμβάσεις τα νοσοκομεία.

Το σχέδιο της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας προβλέπει ότι σταδιακά θα αντικατασταθούν όλοι όσοι έχουν προσληφθεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ώστε να γίνει ανάθεση των υπηρεσιών σε ιδιώτες.

Πάντως στην περίπτωση αυτή το επιχείρημα είναι πως το κόστος για το ΕΣΥ και το ελληνικό δημόσιο είναι χαμηλότερο με τις ιδιωτικές εταιρείες από ότι με την πρόσληψη εργαζομένων. Κάτι που δεν αποδέχονται οι εκπρόσωποι των εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ).

Να σημειωθεί ότι οι καθαρίστριες έλαβαν μία μόνο οριστική τρίμηνη παράταση έως το τέλος Ιουνίου. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά όλο το ρεπορτάζ: «Άδωνις Γεωργιάδης: Τρίμηνη παράταση μέχρι 30 Ιουνίου στις καθαρίστριες των νοσοκομείων – 

3 σχόλια:

  1. Πολυ θετικο διοτι το δημοσιο στους τομεις αυτους εχει αποτυχει παταγωδως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΗΔΙΑ ΠΙΑ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα για τα γαλάζια πιρανχας

    ΑπάντησηΔιαγραφή