Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΙΔΙΚ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
   Προς έκπληξή του το Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. έγινε γνώστης της υπ’ αριθμ. Πρωτ. 169/11-10-2011 κατατεθείσας επιστολής (επισυνάπτεται) του σωματείου Open Health Alliance προς το πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κύριο Γεράσιμο Βουδούρη.
   Η έκπληξη συνίσταται ως προς το περιεχόμενο της επιστολής, που ούτε λίγο ούτε πολύ οι εκπρόσωποι του ανωτέρω σωματείου ζητούν από τον πρόεδρο του Οργανισμού να συζητήσει μαζί τους, τους όρους ανάληψης των εργαστηρίων και των κλινικών ιατρείων του ΙΚΑ με καλύτερους οικονομικούς όρους.
   Επειδή γνωρίζουμε το ήθος και την εντιμότητα κάποιων εκ των συναδέλφων που υπέγραψαν την ανωτέρω επιστολή, θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν επιθυμούσαν συζήτηση για την απευθείας ανάθεση του έργου αλλά για την διερεύνηση προθέσεων και καθορισμό όρων και προϋποθέσεων εκ μέρους του προέδρου του οργανισμού.
   Ταυτόχρονα όμως θα θέλαμε να απευθύνουμε το ερώτημα προς τα προεδρεία των Ιατρικών Συλλόγων της Χώρας όταν εξέδιδαν ανακοινώσεις ότι το Υπουργείο και Ο ΕΟΠΥΥ ξεπουλούν το ΙΚΑ και την Δημόσια Υγεία στους «Έμπορους της Υγείας» εννοούσε και το εν λόγω σωματείο ή αυτό εξαιρείται γιατί το μοναδικό στοιχείο που καθορίζει την επιχειρηματική εντιμότητα και την εφαρμογή πολιτικών ποιότητας σε αυτόν τον τόπο είναι όποιος φέρει την ιατρική ιδιότητα ;

Το Δ.Σ
του
Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων


http://www.pasidik.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=278%3A-open-health-alliance-30-09-2011&catid=1%3Alatest-news&Itemid=50&lang=en

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου