Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Σπάνε οι βελόνες και σκίζονται τα γάντια


 Σπάνε οι βελόνες και σκίζονται τα γάντια

Φθηνά κακής ποιότητας υλικά χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία, λόγω των δραστικών περικοπών που έχουν γίνει στις προμήθειες.
Ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ταλαιπωρούνται αφού αναγκάζονται να φέρνουν γάντια και βελόνες δικές τους για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν διότι αυτές που έχει το Νοσοκομείο Αγρινίου σπάνε οι βελόνες και σκίζονται τα γάντια.
Το πρόβλημα παραδέχτηκε και ο διοκητής του Νοσοκομείου Αγρινίου Γ.Κραμποκούκης ο οποίος μιλώντας στον aerafm επισήμανε πως αυτό συμβαίνει διότι γίνονται οι προμήθειες με κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή.
Επίσης ο κ.Κραμποκούκης αναφέρθηκε και στην επίσχεση εργασίας που συνεχίζουν οι γιατροί στο Νοσοκομείο και δεσμεύτηκε πως μετά από επαφές που είχε θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα στις 12 Απριλίου
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν δεδουλευμένα αρκετών μηνών και ειδικότερα, χρήματα υπερωριών, αργιών, νυχτερινών και εξαιρέσιμων…. Τη ζοφερή κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη λειτουργία των νοσοκομείων, τα οποία δεν διαθέτουν ούτε τον αναγκαίο εξοπλισμό, ούτε τα απαραίτητα φάρμακα και υλικά, ούτε και τις αναγκαίες υποδομές για να μπορέσει εφαρμοστεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει ,σύμφωνα με τον διοικητή στα Κ.Υ και στα αγροτικά ιατρεία και απεύθυνε έκκληση ,δήμαρχοι και πρόεδροι Τ.Δ να προσφέρουν αν διαθέτους στις αποθήκες υπολογιστές προκειμένου να γίνεται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου