Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Πάτρα: Η Διοίκηση του ΠΠΝΠ ζητάει προκαταβολικά 400 ευρώ από ανασφάλιστους ασθενείς προκειμένου να χειρουργηθούν

Το ‘’Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα των Ασθενών’’ έπειτα από δύο αναφορές που δέχθηκε από ασθενείς πολίτες, καταγγέλλει την απόφαση του Διοικητή του ΠΠΝΠ (και όχι του Δ.Σ.) που υλοποιούν μετά προφορική εντολή του, οι διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες, να ζητάνε προκαταβολικά 400 ευρώ από κάθε ανασφάλιστο ασθενή πολίτη, προκειμένου να εισαχθεί για να χειρουργηθεί. 
Πάτρα: Η Διοίκηση του ΠΠΝΠ ζητάει προκαταβολικά 400 ευρώ από ανασφάλιστους ασθενείς προκειμένου να χειρουργηθούν  Αυτό καταγγέλλει το "Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα των Ασθενών"
Σε σχετική του ανακοίνωση το Παρατηρητήριο αναφέρει: "Η πρακτική αυτή δεν συνάδει με καμία απόφαση ούτε του υπουργείου, ούτε άλλης υπερκείμενης διοικητικής υπηρεσίας και οδηγεί σε απελπισία όσους ασθενείς πολίτες, έχουν ανάγκη να χειρουργηθούν.

Καλούμε άμεσα την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας να παρέμβουν για να σταματήσουν αυτή την παράνομη πρακτική της διοίκησης του ΠΠΝΠ που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ζωές ασθενών.

Καλούμε κάθε πολίτη να ενημερώνει άμεσα το ‘’Παρατηρητήριο Ασθενών’’ για κάθε ανάλογη ενέργεια κρατικών λειτουργών του υγειονομικού χώρου, τόσο διοικητικών όσο και υγειονομικών, τόσο στα νοσοκομεία όσο και σε άλλες δομές Υγείας που προβάλλουν εμπόδια στην άμεση πρόσβαση των ασθενών πολιτών στις δομές υγείας αλλά και δυσχεραίνουν την παροχή ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδα που απαιτείται, για κάθε πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν, εμποδίζοντας ή καθυστερώντας την απρόσκοπτη πρόσβαση κάθε πολίτη στις δομές υγείας και ιδιαίτερα στα νοσοκομεία .

Στόχος του ‘’Παρατηρητηρίου για τα δικαιώματα των Ασθενών’’ είναι να αναδεικνύει άμεσα και να παρεμβαίνει αποτελεσματικά σε κάθε πρόβλημα που δημιουργείται και εμποδίζει κάθε πολίτη ασθενή να έχει άμεσα και αποτελεσματικά τις αναγκαίες γι’ αυτόν, ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες που χρειάζεται.

Η μνημονιακή πολιτική που εξαθλιώνει μέρα με την μέρα κάθε πολίτη, πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά, διεκδικώντας το δικαίωμα για κάθε άνθρωπο,

> στην άμεση πρόσβαση όλων στις δημόσιες δομές υγείας,

> στην απρόσκοπτη παροχή των αναγκαίων ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών που καθένας έχει ανάγκη,

> στην ανεμπόδιστη διασφάλιση των αναγκαίων φαρμάκων για κάθε ασθενή." ΤΗΕΒΕST.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου