Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΤΥΔΚΥ, Οίκος Ναύτου,ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ: Οι πρώτες απαντήσεις στα ερωτήματα του ΙΣΑ για τη διαδικασία εξόφλησης των υφιστάμενων οφειλών στα ενταγμένα ταμεία του ΕΟΠΥΥ


Ύστερα από την από 15/5/2013 συνάντηση του Προέδρου του ΙΣΑ κ. Πατούλη Γεωργίου και όλων των προεδρείων των επαγγελματικών Υγειονομικών ενώσεων, ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολές σε όλες τα Ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ ζητώντας πληροφορίες και σαφές χρονοδιάγραμμα για την διαδικασία αποπληρωμής των ιατρών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 31-12-2011.

Σήμερα λάβαμε τις επισυναπτόμενες απαντήσεις από το ΤΥΔΚΥ, τον Οίκο Ναύτου και το ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ.

1) Το ΤΥΔΚΥ μας απάντησε ότι η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του θα γίνει από τον σημερινό ΟΠΑΔ και συγκεκριμένα από την Κεντρική Υπηρεσία του ΟΠΑΔ, επί της οδού Ηπείρου 38 στην Αθήνα. Το ΤΥΔΚΥ έλαβε Επιτροπικό Ένταλμα από τον ΕΟΠΥΥ και έχει ξεκινήσει από 7-5-2013 την πληρωμή των ιατρών.

Η διαδικασία που ακολουθεί το ΤΥΔΚΥ είναι η εξής:

Καλεί τους ιατρούς με την σειρά που είναι καταχωρημένοι, στις ήδη διαμορφωμένες καταστάσεις δαπανών. (Με σειρά ημερομηνίας υποβολής των λογαριασμών) Οι ιατροί όταν προσέλθουν στην Υπηρεσία εκδίδουν πιστωτικά για όλους τους λογαριασμούς που έχουν στο ΤΥΔΚΥ και δεν χρειάζεται να έρχονται στην υπηρεσία, άλλη φορά. Η πληρωμή τους θα γίνεται με την χρονολογική σειρά των υποβολών τους.

Στο ΤΥΔΚΥ υπάρχουν ανεξόφλητοι λογαριασμοί ιατρών από τα έτη 2010 και 2011, συνολικού ποσού 18,070.517 ευρώ. Μέχρι σήμερα έχουν εκδώσει χρηματικά εντάλματα ποσού 91.287 ευρώ για τον νομό Αττικής από τα οποία έχουν πληρωθεί ήδη 67 ιατροί.

Από την διαδικασία προκύπτει, ότι στο αρχικό στάδιο υπάρχουν καθυστερήσεις, επειδή ο κάθε ιατρός που έρχεται τακτοποιεί όλους τους λογαριασμούς που έχει καταθέσει και η υπηρεσία προβαίνει στις ανάλογες καταχωρήσεις και ενέργειες.

Μεγάλη καθυστέρηση δημιουργείται στην πληρωμή όταν κάποιοι ιατροί δεν προσέρχονται όταν κληθούν, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η πληρωμή όλων όσων είναι στην ίδια κατάσταση δαπανών. Βεβαίως εάν κάποιος δεν προσέλθει, θα δημιουργηθεί νέα κατάσταση χωρίς αυτόν και θα προχωρήσουν στην πληρωμή. Όμως και η διαδικασία αυτή, δημιουργεί κάποια καθυστέρηση

2) Ο ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ μας ενημέρωσε ότι οι ιατροί της Αθήνας, είχαν ειδοποιηθεί την προηγούμενη εβδομάδα να προσκομίσουν ή να αποστείλουν ταχυδρομικά τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά (τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών-φορολογική ενημερότητα-υπεύθυνη δήλωση). Ήδη έχει ελεγχθεί το σύνολον των δικαιολογητικών και εντός των προσεχών ημερών (μέχρι 31-05-2013) τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των παρόχων. Σημειωτέον ότι στην συγκεκριμένη πληρωμή, οι πάροχοι θα εξοφληθούν για όλα τα πρωτόκολλα που έχουν υποβάλει μέχρι και τον Ιούνιο του 2011.

Τέλος, για τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια, μας ενημέρωσε ότι έχει ξεκινήσει η ενημέρωση για την αποστολή των δικαιολογητικών και εκτιμούν ότι και αυτή η πληρωμή θα έχει περατωθεί στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας ( μέχρι 07-06-2013). Σημειωτέον ότι στην συγκεκριμένη πληρωμή, οι πάροχοι θα εξοφληθούν για όλα τα πρωτόκολλα που έχουν υποβάλει μέχρι και τον Αύγουστο του 2011.

3) Το ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ μας απέστειλε την επισυναπτόμενη αίτηση την οποία πρέπει οι ιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα να αποστείλουν με email στη διεύθυνση info@taapt.gr.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ    ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου