Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Τι θα έχουν στο μέλλον οι Έλληνες ασθενείς;

Μπορεί τα νοσοκομεία να καταρρέουν, ο ΕΟΠΥΥ να μην μπορεί να προσφέρει ούτε τις βασικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του, αλλά το υπουργείο Υγείας οραματίζεται τον εκσυγχρονισμό του και την παροχή ηλεκτρονικού ιστορικού στους Έλληνες ασθενείς. 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ευρωπαϊκή χώρα με ηλεκτρονικά ιστορικά και δεδομένα ασθενών διαθέσιμα άμεσα για τις υγειονομικές αρχές θέλει να κάνει τη χώρα μας ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος. Όπως είπε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου για την Υγεία των Financial Times, το Υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται ηλεκτρονικό φάκελο παρακολούθησης ασθενών, αλλά και την έξυπνη κάρτα υγείας.

Βέβαια για να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη ιδέα θα πρέπει μάλλον να ορθοποδήσουν τα νοσοκομεία, ο ΕΟΠΥΥ να καταστήσει απολύτως λειτουργικό το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης το οποίο συχνά πυκνά καταρρέει.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας πάντως την περίοδο 2012-2020, η χώρα θα προχωρήσει σε δομικές και διαρθρωτικές αλλαγές, τιμώντας τις δεσμεύσεις της, με στόχο τη βιωσιμότητα του ΕΣΥ, μέσα από την ορθολογική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, τη μείωση των ανισοτήτων και την ευρύτερη ανάπτυξη του κλάδου υγείας, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στον τουρισμό υγείας, με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Να σημειωθεί ότι για τα επόμενα χρόνια οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων θα περιορισθούν ακόμη περισσότερο δεδομένου ότι έχουν υπογραφεί μνημόνια με τους διοικητές οι οποίοι θα πρέπει να τηρούν κατά γράμμα τα υπολογισμένα ποσά τα οποία βέβαια έχουν κουρευτεί.                   ΙΑΤROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου