Νέα φρέσκα πρόσωπα τίθενται επικεφαλής φορέων και οργανισμών που εποπτεύονται από το υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ΕΟΠΥΥ και στον ΕΟΦ αναμένεται να τοποθετηθούν δύο καθηγητές του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο πολύ προοδευτικούς καθηγητές, αλλά όχι κομματικούς.
Συγκεκριμένα, για τη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ έχει προταθεί ο οικονομολόγος, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κ. Μιχάλης Χλέτσος, ενώ στη θέση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) αναμένεται να τοποθετηθεί η αναπληρώτρια καθηγήτρια Φαρμακολογίας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κυρία Κατερίνα Αντωνίου.
Για την δύσκολη καρέκλα του ΕΟΠΥΥ να σημειωθεί ότι είχε ακουστεί και το όνομα του κ. Οδυσσέα Βουδούρη ο οποίος ωστόσο δήλωνε ότι δεν θα ήθελε να αναλάβει το τιμόνι του Οργανισμού, εκτός εάν είχε ακόμη πιο σύνθετες αρμοδιότητες.
Τα καθήκοντα του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων αναμένεται να αναλάβει ο γιατρός, εντατικολόγος κ. Ανδρέας Καραμπίνης.
Στη θέση του διοικητή της Α΄ΥΠΕ (Αττικής) αναμένεται να τοποθετηθεί ο Παιδίατρος από το Νοσοκομείο «Αττικόν» κ. Μ. Παπαδόπουλος.
Ποιός είναι ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ
Ο κ. Χλέτσος είναι οικονομολόγος. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Έχει εργαστεί ως ερευνητής στο ΚΕΠΕ, στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και ήταν διευθυντής στη διεύθυνση Ερευνών και Μελετών του Παρατηρητηρίου Απασχόλησης Ερευνητική Πληροφορική (Π.Α.Ε.Π.) Α.Ε.
Σήμερα διδάσκει στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στο χώρο των οικονομικών της κοινωνικής προστασίας, των οικονομικών της εργασίας και της δημόσιας οικονομικής. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα.
Ο κος Χλέτσος έχει εργαστεί ως επιστημονικός ερευνητής στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και ως Διευθυντής στη Διεύθυνση Ερευνών και Μελετών του Παρατηρητηρίου Απασχόλησης Ερευνητική Πληροφορική Α.Ε. Έχει διδάξει στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Από το Σεπτέμβριο του 2003 διδάσκει στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα (ελληνικά και διεθνή) που αφορούν την αγορά εργασίας και την κοινωνική προστασία.
Οι τρέχουσες μελέτες του εξετάζουν τους προσδιοριστικούς παράγοντες της απασχόλησης και της δομής της αγοράς εργασίας, την αποτελεσματικότητα των πολιτικών απασχόλησης και γενικότερα της κοινωνικής πολιτικής και το μετασχηματισμό του συστήματος κοινωνικής προστασίας υπό το νέο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ενοποίησης.
Η έρευνά του επικεντρώνεται τόσο σε ζητήματα θεωρίας όσο και σε ζητήματα εφαρμοσμένης ανάλυσης - πολιτικής. Έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση διεθνών συνεδρίων - συναντήσεων εργασίας σε θέματα αγοράς εργασίας και κοινωνικής προστασίας. Είναι συγγραφέας βιβλίων για την κοινωνική πολιτική και για το κράτος - πρόνοιας. Έχει παρουσιάσει άρθρα του σε διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει σε συλλογικούς τόμους και σε διεθνή περιοδικά.
ΩΧ ! ΠΑΛΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ! ΦΤΟΥ ΚΙ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΡΧΗ !
ΑπάντησηΔιαγραφήερώτηση: τι σχέση έχει ο ΕΟΠΥΥ σαν αντικείμενο με τον κύριο Χλέτσα; τότε θα μπορούσε να διοριστεί πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ και ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ
ΑπάντησηΔιαγραφή