Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και λοιπές υγειονομικές υπηρεσίες καλούνται να είναι σε θέση να εφαρμόζουν τα σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περιπτώσεις καταστροφών.
IATRONET
Βγαίνουν από τα συρτάρια τα σχέδια έκτακτης ανάγκης «Περσέας», «Σώστρατος», «Άρτεμις» και «Φιλοκτήτης» του υπουργείου Υγείας.
Δημόσια νοσοκομεία και ΕΚΑΒ καλούνται να είναι σε ετοιμότητα για πιθανή αντιμετώπιση κρίσεων και μαζικής καταστροφής, όπως πυρκαγιές, σεισμοί, καύσωνας, πλημμύρες και υψηλός κίνδυνος μεταδιδόμενων ασθενειών.
Το θέμα συζητήθηκε τα απόγευμα της Τρίτης, σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Υγείας, με τη συμμετοχή του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ.κ. Κουρουμπλή και Ξανθού και των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ).
Όπως ανακοινώθηκε, συζητήθηκαν διεξοδικά, κομβικά σημεία που αφορούν στην έννοια της μαζικής καταστροφής και στους τρόπους αντιμετώπισής της.
Αναλύθηκε, επίσης, η σημασία της διϋπηρεσιακής συνεργασίας και του αποτελεσματικού συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων, δηλαδή νοσοκομείων – Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων - Διοικήσεων ΥΠΕ και ΕΚΑΒ.
Προσπάθειες
Ο κ. Κουρουμπλής επεσήμανε ότι η ηγεσία του υπουργείου καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για τη διασφάλιση της Υγείας και της αποτελεσματικής εξυπηρέτησης των πολιτών.
Ανέφερε ότι η χώρα δοκιμάζεται, αλλά εξέφρασε την πεποίθησή του πως ο ελληνισμός διαθέτει ισχυρό DNA και όταν απελευθερώνει τα ιαματικά κοιτάσματα της ψυχής του αντιμετωπίζει τις δυσκολίες.
Δ.Κ.
Να πάρουμε μια γεύση για το πως θα είναι η κατάσταση μετά το ΟΧΙ. Κατάσταση συνεχών εκτάκτων μέτρων σε συνθήκες γενικής καταστροφής. Τις μεταφυσικές μπούρδες περί ισχυρού DNA του ελληνισμού και περί απελευθέρωσης των ιαματικών κοιτασμάτων της ψυχής του τις έλεγαν στις δεκάρικες πατριωτικές ομιλίες του φαύλου παρελθόντος!
ΑπάντησηΔιαγραφή