Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

ΙΣΠατρών: Ακάλυπτος ο πληθυσμός από οικογενειακούς ιατρούς δημοσίου και ιδιωτικού τομέα

Μετά τη λήξη της προκήρυξης των νέων συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τους οικογενειακούς ιατρούς, παρατίθενται αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τις αιτήσεις ιατρών, προς τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, για τη χορήγηση των απαραίτητων δικαιολογητικών

Ζητήθηκαν και εκδόθηκαν 21 βεβαιώσεις, για συνολικά 39 θέσεις της προκήρυξης:

Συγκεκριμένα σε:
13 παθολόγους, 
3 γενικούς ιατρούς και 
5 παιδιάτρους. 

Δεν είναι γνωστό εάν έχουν υποβληθεί οι αντίστοιχες ηλεκτρονικές αιτήσεις στον ΕΟΠΥΥ.

Σημειώνεται ότι 5 εξ'αυτών των συναδέλφων είχαν αιτηθεί σχετική βεβαίωση για συμμετοχή και στην προκήρυξη των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.).

Αυτή την περίοδο έχουν κληθεί από την 6η ΥΠΕ, 14 ιατροί που είχαν υποβάλει αίτηση στην προκήρυξη των ΤΟ.Μ.Υ., να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά για πρόσληψη και ανάληψη υπηρεσίας σε 2 ΤΟ.Μ.Υ., ενώ πολλοί έχουν ήδη παραιτηθεί από τη συγκεκριμένη προκήρυξη, καθώς υπάρχει θολό χρονοδιάγραμμα στην υλοποίηση της πλήρης λειτουργίας των δομών. 

Τονίζεται ότι ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη 10 ΤΟ.Μ.Υ. περιελάμβανε 50 θέσεις οικογενειακών ιατρών: 40 γενικούςιατρούς/παθολόγους και 10 παιδιάτρους).

Εφιστούμε την προσοχή στους εμπνευστές της μεταρρύμισης της ΠΦΥ ότι οι υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού δεν καλύπτονται με το προαναφερόμενο ιατρικό δυναμικό. Τα Νοσοκομεία με τους ασφυκτικούς κλειστούς προϋπολογισμός και την υποστελέχωσή τους, αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος των αυξανόμενων κενών στην ΠΦΥ. 

Η Πρόεδρος            Ο Αντιπρόεδρος          Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Γεώργιος Σκρουμπής Γεώργιος Πατριαρχέας

33 σχόλια:

  1. Δεν πάσχει ο σχεδιασμός αλλά οι Ιατρικοί Σύλλογοι που εκπροσωπούν τις συντεχνίες. Τόσα έχουμε ως κράτος, τόσα δίνουμε. Και εάν σας αρέσει. Οι ιατροί πετάξανε 24.000 ευρώπουλα ετησίως στο δρόμο, ενώ υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν έχουν να φάνε. Ντροπή, ντροπή. Υπάρχουν τρόποι να καλυφθεί ο πληθυσμός. Και ΜΚΟ υπάρχουν και κοντέϊνερ υπάρχουν... έχετε να δείτε και κυρίως να πάθετε πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΩ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΩ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΓΩ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΜΟΡΦΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΕΠΙΤΑΣΕΙ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΜΟΥ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ. Ε ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΘΩ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΣΟΥ ΜΕ 60-70 % ΕΦΚΑ, ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ 24000 ΣΚΑΡΤΑ 9000 ΕΥΡΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ. ΕΛΑ ΔΟΥΛΕΨΕ ΕΣΥ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 20 ΑΤΟΜΑ ΔΗΛΑΔΗ 400 ΤΟ ΜΗΝΑ ΔΗΛΑΔΗ 4800 ΑΤΟΜΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΕΓΩ 9000 ΕΥΡΟ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 15ΟΟΟ ΘΑ ΤΑ ΚΡΑΤΑΩ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα ενα πελωριο .....hot spot η Ελλαδα το σχεδιο των ΞανθοκηφηνοΒαρδαρων!

      Διαγραφή
    3. Χαχαχαχαχαχαχαχαχα και χαβουζες υπαρχουν αλλα οταν σας πλακωσουν στο ξυλο οι ασφαλιαμενοι (αν δεν σσς σχολασει ο Τσιπρας νωριτερα!)θα ......στρωσετε κοπριτες του ΥΠΥΓ!

      Διαγραφή
    4. Αφου εχετε τοσες .....λυσεις χαφιεδακο 6.36,τι κανετε συνεχως προκηρυξεις;

      Διαγραφή
    5. Τοσα εχετε 6.36 παρτε τα.....
      μας! Αν δεν εχετε να κοψετε το παραμυθι της δωρεαν Υγειας! Δωρεαν Υγεια με τα λεφτα του γιατρου ΤΕΡΜΑ ΖΩΑ των ΥΠΤΓ/χρΕΟΠΥΥ!

      Διαγραφή
    6. Ασε τα ζωα του χρΕΟΠΥΥ να παραμιλανε συναδελφε 6.50! Εχουμε το καρπουζι και το μαχαιρι!

      Διαγραφή
    7. Να βγάλετε και γιατρούς από την Ταγκανίκα να εξεταζουν στα πεζοδρόμια. Και μετά να έχετε το θράσσος να ζητήσετε από τους πολίτες που πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές και εφορία για να έχουν περίθαλψη να σας ψηφίσουν. Χάσατε, το καταλάβατε?

      Διαγραφή
    8. 0 ευρώ πέταξε ο Έλληνας γιατρός στις πρόστυχες φάτσες γκάγκστερ του χρΕΟΠΥΥ ! Υπάρχουν όντως λύσεις αντάξιες των αναρχοάπλυτων προισταμένων σας , καφετζούδες, χαρτορλιχτρες, ξεματιάστρες, σαμάνοι, μάγοι της φυλής, ο Σεφερλής......γιατρός.....κλπ !

      Διαγραφή
    9. Υπάρχουν και τα σκουπιδιάρικα 6.36 ! Να τους πετάτε εκεί τους ασφαλισμένους με την .....πρέσα θα χωράνε και πιο πολλοί !

      Διαγραφή
    10. Εχουμε την απολυση σας στην τσεπη μας παρασιτα του χρΕΟΠΥΥ! Ως ποτε θα ανεχεται ο Τσιπρας τις αποτυχιες σας;

      Διαγραφή
    11. Οι ΜΚΟ ειναι .....εξαιρετικη λυση για ευρωπαικη χωρα 6.36! Για να καταλαβουν ολοι οτι ειστε μια ......Φυσικη καταστροφη και μετατρεψατε την χωρα σε τριτοκοσμικη τυπου Αιτης μετα τους σεισμους!

      Διαγραφή
    12. Καλά ...από απειλές έχουμε χορτάσει . Έτσι για να θυμόμαστε με ποιους έχουμε να κάνουμε .Αλλά που θα πάει , έρχεται η ώρα σας.

      Διαγραφή
    13. Αν δεν εχεις λεφτα αναρχοαπλυτο σκουπιδι 6.36 τι μοιραζεις 13η συνταξη; Για τον Καρανικα εχεις χρημα; Για το κηφηναριο χρΕΟΠΥΥ που σου στοιχιζει διπλα απο τους γιατρους;

      Διαγραφή
  2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ. ΕΠΕΔΕΙΞΑΝ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΗΘΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥΣ, ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ !! ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ. ΑΛΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΣΑ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ. ΕΚΕΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΔΕΙ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ Ο ΚΛΑΔΟΣ. ΖΗΛΕΥΕΤΕ ΤΑ 400 ΕΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΗΤΙΑΝΙΑ Ή ΤΟ ΜΑΥΡΟ. ΕΝΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγχαρητήρια πάνω από όλα αγαπητέ συνάδελφε 6.41 στους αδικημένους νέους γιατρούς που έδωσαν ένα επώδυνο μάθημα στα ΖΩΑ των χρΕΟΠΥΥ/ΥΠΥΓ !

      Διαγραφή
  3. Είναι γνωστοί οι λαγοί στον ιατρικό κόσμο της Πάτρας. Φιλοκυβερνητικοί που έκαναν αίτηση, είπαν σε όλο τον κόσμο ότι κλείνουν το ιατρείο τους και τώρα τάχα μου ... σφυρίζουν αδιάφορα λέγοντας ότι δε συμφέρει. Τι να πούμε για το έτερο ήμισυ συναδέλφου, ο οποίος είναι ο πρωτεργάτης της αποτυχίας ! Πρέπει να ειπωθούν ονόματα με τέτοιο bullying και τέτοια ηλιθιότητα, που έχουμε φάει. Δεν πάει άλλο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εάν νομίζουν οι ιατροί ότι θα εξακολουθούν να εργάζονται χωρίς κανόνες, είναι γελασμένοι. Το πάρτι τέλειωσε. Θα πρέπει να μάθουν να δουλεύουν με τους όρους που εξυπηρετούν τον πολίτη και ΟΧΙ την τσέπη τους. Τι να περιμένεις όμως. Μία ζωή ο κλάδος είναι βουτηγμένος στην παραοικονομία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 0,70 ευρώ στον κύριο 7:15 μ.μ, από τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ.
      Υπογραφή: Αλέξης.

      Διαγραφή
    2. Αν σου αρεσει. Αν δεν σου αρέσει τράβα στο ΕΣΥ...

      Διαγραφή
    3. Παρτι είναι τα 10 ευρώ επίσκεψη καθαρά τεσσερα του ΕΟΠΥΥ? Αν ψαχνεις για παρτι αναζήτησέ το στις προμήθειες και στους φακελάκηδες των νοσοκομείων. Οι πολίτες δεν έχουν παράπονα από τους ιδιώτες, από τους βουτηγμένους στην παραοικονομία κρατικούς γιατρούς έχουν.

      Διαγραφή
    4. Το τζαμπα χαφιε 7.15 με τα λεφτα του γιατρου τελειωσε!Αν θελουμε θα συμβληθουμε καιΑΝ σας αρεσει!Αν το .....προγραμμα ειναι τζαμπα θα σε κλεβω και θα μου δωσεις καιντο ιατρειο σου, σου δινω τα ......μου! Το πιασες χαφιε? Αρπα και 65 σεντς δωρο απο τον Τακη.....

      Διαγραφή
    5. Εσύ 7.15 ανήκεις στα παράσιτα του χρΕΟΠΥΥ με .....176 εκ. λειτουργικά έξοδα και βρίσκεις τους γιατρούς που δεν χαραμίζετε 90 εκ. σπάταλους? Άντε ρε ζώον κηφήνα δημόσιε υπάλληλε , απόφοιτε δημοτικού , που έγλυψες 700 χ....... και κ...........ποδιές για να διοριστείς γύρνα στον υπολογιστή σου να δεις την συνέχεια της τσόντας ! Ζώον , που έχεις και άποψη, παράσιτο.....

      Διαγραφή
    6. Τωρα εσυ 7:15 ή εχεις λεφτα και δε ξερεις τι να τα κανεις ή εισαι διορισμενος σε καποια κομματικη θεσαρα ή εισαι βλακας. Το ιατρειο του ο καθε ενας το ανοιγει πρωτα για να βιοποριστει και οχι για να χρωσταει σε λιγο καιρο σε οποιον μιλαει ελληνικα. Δευτερον κανονες υπαρχουν και τους ακολουθει ο καθε ιατρος αλλοιως ερχεται ο κοσμακης πρωτα και μετα η εφορια, το ικα ,η επιθεωρηση εργασιας και του το κλεινουν. Τωρα αν εσυ βλεπεις παραοικονομια ,..εαν εχεις λεφτα μαλλον καπως ετσι τα αποκτησες, αν εχεις θεσαρα ιδου η ροδος...διορθωσε την κατασταση αλλοιως ........μιλας και παραμενεις βλακας.

      Διαγραφή
    7. Εγω κλοουν 7.15 θα δουλευω οπως κρινω καλυτερα! Εσεις θα στηνετε μια γυφΤΟΜΥ τον μηνα ως τις 50 το πολυ και γονατιστοι θα παρακαλατε να μην σας πιστολιασουμε!Επιτελους ομως οι πολιτικοι θα μαθουν οτιΤΖΑΜΠΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πουθενα ! Βαλτε στον.....κ... σας τις πενταροδεκαρες σας!

      Διαγραφή
  5. έχετε να δείτε και κυρίως να πάθετε πολλά... ,ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ? , ΑΥΤΟ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μας κ...... τα α...... ! Γαυγιζουν διοτι δεν μπορουν να δαγκωσουν και οσο πιο πολυ το συνειδητοποιουν τοσο πιο πολυ θα γαυγιζουν!

      Διαγραφή
  6. Αγαπητοί Συνάδελφοι, έχοντας υποστεί στο πετσί μας τις αθλιότητες της Εγκληματικής Σπείρας Ξανθοκηφήνα/Βαρδατρόμπα/Μπαταχτσίμη, υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι έχει νόημα οποιαδήποτε συζήτηση ; Επέδειξαν πάντοτε ΑΠΟΛΥΤΟ δόλο ψευδόμενοι (πχ ότι θα επιδιώξουν ,συλλογικές συμβάσεις, ότι .....συμφωνούν οι γιατροί με την σχεδιάρα τους κλπ!), περιφρόνησαν ΠΑΝΤΑ ΚΑΘΕ άποψη που καταθέσαμε (όπως πχ με το θέμα του 15λεπτου ή των 100 επισκέψεων /εβδομάδα κλπ !) , αλλάζουν τα δεδομένα όποτε και.....όπως γουστάρουν ! Πρόκειται για διεστραμμένους σταλινιστές που δεν κρύβουν καθόλου ότι επιδιώκουν .....πογκρόμ του ελευθεροεπαγγελματία ιατρού και δεν ορρωδούν μπροστά σε τίποτα ! ΜΗΝ ΤΡΕΦΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ! Το μόνο που επιθυμεί η συμμορία είναι να μας εξαπατήσει και να προχωρήσει την κολλεκτιβοποίηση της Υγείας ! Αφού λοιπόν δρουν με απόλυτο δόλο καιρός να τους αντιμετωπίσουμε ανάλογα ! Μην συμμετέχετε σε τίποτα ως που η απόλυτη αποτυχία , να οδηγήσει στην απόλυση τους ! Μετά διαπραγματευόμαστε σοβαρά με τους διαδόχους που θα χουν πάρει το μήνυμα και δεν θα θέλουν να έχουν την μοίρα των περίγελων προκατόχων τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ,ναι αυτό να περιμένεις 10:17 μ.μ. Τους διαδόχους που θα έχουν πάρει το μήνυμα. ΤΡΕΦΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ. Ποιός να έλθει και να κάνει αυτά που θέλετε;; Η απάτη τελείωσε. Η σύμβαση που σας άρεσε και θέλατε όλοι να πάρετε και περιμένατε σαν τα όρνια,να κατασπαράξετε τον ΕΟΠΥΥ ,με τα κόλπα των επισκέψεων-ΑΜΚΑ-φαντάσματα και κατά πράξη και περίπτωση και με τα ανέντιμα και απατεωνίστικα ραντεβού που ήταν όλα συμπληρωμένα δεν πρόκειται να υπάρξει πλέον. Σας πήρανε χαμπάρι αναξιοπρεπέστατα λαμόγια.
      Τώρα να χαίρεστε και να αλληλοσυγχαίρεστε για την αξιοπρέπεια που δείχνετε. Και κυρίως γιατί δείξατε χαρακτήρα...αλλά και μυαλού .
      Με το να κάνετε λάθος λογαριασμούς για την αμοιβή, λάθος λογαριασμούς για τον πληθυσμό και την αναλογία ασθενών , λάθος λογαριασμούς για τα δικαιώματα που θα έχετε ως κρατικοδίαιτοι στα ιδιωτικά ιατρεία σας , λάθος λογαριασμούς να εμπιστεύεσθε τους διάφορους συνδικαλιστές οτι θα σας σώσουν και τέλος λάθος λογαριασμούς οτι οι επόμενοι πολιτικοί ,όποιοι και αν είναι δεν θα κάνουν ότι προστάζει η τροΐκα.

      Διαγραφή
    2. 12.41 εσείς δεν έχετε ΠΦΥ ούτε και θα δημιουργήσετε ! Η δωρεάν Υγεία με έξοδα του γιατρού τελείωσε! Αλληλοσυγχαιρόμαστε διότι σας γελοιοποιήσαμε και Τσίπρας/Τρόικα περιμένουν ΠΦΥ από ΖΩΑ σαν και εσάς και όχι .....λογίδρια! Και κοίτα......καρπαζοεισπράκτορα , η ΠΦΥ θα λειτουργήσει ΜΟΝΟ αν το αποφασίσουμε εμείς! Πάνε τώρα .....κόπρε να φας από τα 176 εκ. λειτουυργικά έξ0δα του χρΕΟΠΥΥ και το παραμύθι της ληστείας να το λες με πρωταγωνιστή τον εαυτό σου και τους ομοίους! Η Τρόικα θέλει ΠΦΥ όχι ......σοβχόζ και κολχόζ αναρχοάπλυτε!

      Διαγραφή
    3. Πράγματι τέλειωσε η απάτη και μαζί της το δωρεάν με τα λεφτά του γιατρού! Τώρα απλά δεν θα έχετε ΠΦΥ αν δεν πληρώσετε! Τόσο απλά!

      Διαγραφή
    4. Τ ανταβατζιλίκια σας κατέρρευσαν! Κλάψτε ελεύθερα αλλά στην Τρόικα που όλοι οι ......λαικοί αγωνισταράδες προσκυνάτε τι θα πείτε;

      Διαγραφή
    5. Να πιασετε τους απατεωνες και να πληρωνετε τους τιμιους αξιοπρεπως! Το τζαμπα πεθανε! Να κοψετε απο τα 176 εκ. λειτουργικα του κηφηνοχρΕΟΠΥΥ και να προσθεσετε στα 90 ψωροεκ.που δινετε στους γιατρους!Αλλιως τον.....μπουλο!

      Διαγραφή