Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Η υποστελέχωση, η «επιχείρηση» των ΤΟΜΥ και οι αναγκαστικές μετακινήσεις

Γεωργία Σκιτζή - Healthweb.gr

Αναστάτωση επικρατεί στις κεντρικές αλλά και τις αποκεντρωμένες μονάδες δημόσιαςυγείας λόγω έλλειψης προσωπικού, δεδομένου ότι οι προσλήψεις γίνονται κυριολεκτικά με το …σταγονόμετρο. Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο www.healthweb.gr ορισμένα κέντρα Υγείας λειτουργούν ως «άντρο» ρουσφετιών, ενώ αδιαμφισβήτητη είναι η απογύμνωσή τους από ιατρικό προσωπικό. Ήδη έχουν ξεκινήσει και οι υποχρεωτικές μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας προς τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) λόγω της μεγάλης απροθυμίας νέων γιατρών για πρόσληψη στις νέες αυτές δομές.

Παράλληλα, στα χαρτιά φαίνεται ότι θα μείνουν και οι συμβάσεις των οικογενειακών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ λόγω των εξευτελιστικών αμοιβών. Οι δηλώσεις συμμετοχής δεν ξεπέρασαν το 30%, παρά την παράταση που δόθηκε, με το υπουργείο Υγείας να προσπαθεί να επαναφέρει το θέμα με βελτιωτικές κινήσεις στους όρους των συμβάσεων.

Τρανό παράδειγμα ερήμωσης το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου

Μεγάλη είναι καθημερινά η προσέλευση του κόσμου στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης με τα στοιχεία να δείχνουν πως αγγίζει και τα 450 άτομα την ημέρα. Ωστόσο, παρά την εμπιστοσύνη που συνεχίζει ο κόσμος να δείχνει στο Νοσοκομείο, εξαιτίας της προσπάθειας που καταβάλλει το σύνολο του προσωπικού και των γιατρών του Ιδρύματος, η λειτουργία του καθίσταται δύσκολη από τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο το 2017 συνταξιοδοτήθηκαν 17 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο και την ίδια ώρα τα οργανικά κενά ξεπερνούν τα 120 άτομα. Πρόκειται για μια δύσκολη συνθήκη που δεν καλύπτεται από τις προσθήκες που γίνονται από τις κάθε μορφής προσλήψεις. Για ένα χρονικό διάστημα το σύστημα σταθεροποιήθηκε, αλλά οι εκτιμήσεις των εργαζομένων λένε πως άρχισε και πάλι να εμφανίζεται μια φθίνουσα πορεία στη στελέχωση του ιδρύματος.

«Δεν πάει άλλο!», ήταν η φράση που κυριάρχησε στην πρόσφατη διαμαρτυρία και το αίτημα εστιάστηκε στην απαίτηση για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, βελτίωση της κτιριακής κατάστασης και του εξοπλισμού του Νοσοκομείου, αλλά και αύξηση του προϋπολογισμού σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες που έχει το ίδρυμα. Τόνισαν δε πως θα ζητήσουν από την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ελένη Μαυρομάτη να επισκεφτεί το Νοσοκομείο και να συζητήσουν για να δώσει λύσεις στα προβλήματα.

«Έχουμε άμεση ανάγκη από νοσηλευτικό προσωπικό. Πρέπει να πούμε και να το καταλάβουν πλέον ότι σύμφωνα με τα στατιστικά ο κόσμος έχει αυξηθεί και με βάση το γραφείο κίνησης φτάνουμε τα 400 – 450 άτομα ημερησίως», επεσήμανε η Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων Νίκη Δρακωνάκη, υπογραμμίζοντας πως ο κόσμος εξυπηρετείται αλλά με μεγάλη δυσκολία χάρη στην προσπάθεια όλου του προσωπικού.

34 σχόλια:

  1. Να σας στειλουμε κανα ......λαθρομεταναστη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ; ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ;

      Διαγραφή
  2. Καμία βελτίωση δεν επιδέχεται το ......έκτρωμα ! Καμία συζήτηση με τα ΖΩΑ μέχρι να αποσύρουν το τερατούργημα και διάλογος σε μηδενική βάση με κόκκινη γραμμή ότι ήδη ισχύει ! Δεν .....τους αρέσει ? Ας εξετάσουν οι ......ΞανθοΒαρδαροί τους ασφαλισμένους που τόσο......αγαπούν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως ξέρει κανείς σε ποια .....τρύπα κρύφτηκαν τα λαλίστατα ΖΩΑ των χρΕΟΠΥΥ/ΥΠΥΓ μετά την εξευτελιστική ήττα που τους επέβαλε ο Έλληνας ΓΙΑΤΡΟΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ?

      Διαγραφή
    2. Το σύνολο σας έγραψε στα ......του! Για αυτό γυφΤΟΜΥ/ΟΙ είναι ακάλυπτοι!

      Διαγραφή
  4. Βζζζζζζζζζζζζζ.....πλατς οι ΟΙ ! Βζζζζζζζζζζζζζ.......πλουτς στις γυφΤΟΜΥ ! Βζζζζζζζζζζζζζζζζζ......πλιτς οι Φυσιοθεραπευτές ! Βζζζζζζζζζζζζζζ.........πλοτς οι Οπτικοί ! Βρέχει .......ροχάλες καταπράσινες σε Υπουργείο και χρΕΟΠΥΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τι επίπεδο έχει ο γιατρός με τις ροχάλες!!!!

      Διαγραφή
    2. Καλυτερο απο αυτους που δικαιως τις μαζευουν στις .....
      ανθυγειινες τους φατσες εγκαθετισκο 6.57!

      Διαγραφή
    3. ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΟ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΤΙΣ......ΛΟΥΖΕΣΤΕ ΒΡΟΧΗ 6.57?

      Διαγραφή
  5. Αγαπητοί Συνάδελφοι, έχοντας υποστεί στο πετσί μας τις αθλιότητες της Εγκληματικής Σπείρας Ξανθοκηφήνα/Βαρδατρόμπα/Μπαταχτσίμη, υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι έχει νόημα οποιαδήποτε συζήτηση ; Επέδειξαν πάντοτε ΑΠΟΛΥΤΟ δόλο ψευδόμενοι (πχ ότι θα επιδιώξουν ,συλλογικές συμβάσεις, ότι .....συμφωνούν οι γιατροί με την σχεδιάρα τους κλπ!), περιφρόνησαν ΠΑΝΤΑ ΚΑΘΕ άποψη που καταθέσαμε (όπως πχ με το θέμα του 15λεπτου ή των 100 επισκέψεων /εβδομάδα κλπ !) , αλλάζουν τα δεδομένα όποτε και.....όπως γουστάρουν ! Πρόκειται για διεστραμμένους σταλινιστές που δεν κρύβουν καθόλου ότι επιδιώκουν .....πογκρόμ του ελευθεροεπαγγελματία ιατρού και δεν ορρωδούν μπροστά σε τίποτα ! ΜΗΝ ΤΡΕΦΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ! Το μόνο που επιθυμεί η συμμορία είναι να μας εξαπατήσει και να προχωρήσει την κολλεκτιβοποίηση της Υγείας ! Αφού λοιπόν δρουν με απόλυτο δόλο καιρός να τους αντιμετωπίσουμε ανάλογα ! Μην συμμετέχετε σε τίποτα ως που η απόλυτη αποτυχία , να οδηγήσει στην απόλυση τους ! Μετά διαπραγματευόμαστε σοβαρά με τους διαδόχους που θα χουν πάρει το μήνυμα και δεν θα θέλουν να έχουν την μοίρα των περίγελων προκατόχων τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμβεβλημένος με ΕΟΠΥΥ φαντάζομαι.

      Διαγραφή
    2. Οι μη συμβεβλημένοι έφτυσαν λιγότερο τον βρωμοχρΕΟΠΥΥ?

      Διαγραφή
    3. Αν δεν εισαι συμβεβλημενος,ο λογαριασμος βγαινειν.....καλυτερα;

      Διαγραφή
    4. Πονεμενος χαφιεδακος φανταζομαι 8.46!

      Διαγραφή
    5. Καποιος απο αυτους που ροκανιζουν τα 176 εκ. λειτουργικα εξοδα του χρΕΟΠΥΥ ενω για τους γιατρους περισσευουν μονο 90 εκ. ετσι 8.46;

      Διαγραφή
  6. ΞανθοΜαδουρο: σας ετοιμαζουμε,ζωα ελληνικε λαε, μια ΠΦΥ.....μουρλια!Με τους ρωσοποντιακ σας που δεν ξερουν καν ελληνικα,με τους 65plus γιατρους σας για να δειτε πως ηταν η Ιατρικη τον καιρο του .....Ιπποκρατη, με τους ανειδικευτους τεμπελαραδες σας! Και βεβαια με ορδες νοσηλευτων,γραμματεων,φαρισαιων,ιατρικων επισκεπτων κλπ Καρανικαιων! Μελετησαμε πολυ καιρο τα συστηματα Υγειας στο.....Τογκο, το Σουριναμ, την Μπουργκινα Φασο και σας προσφερουμε τα .....καλυτερα! Venceremos !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ! Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ! Η ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ Η ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΜΕ! ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βαρδαρομπας: θα κανουμε μετακινησεις και απο τα .....hot spots, μην ανησυχειτε τα κενα θα συμπληρωθουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και ομως αυτα τα ζωα πραγματικα πιστευαν οτι θα εστηναν ΠΦΥ με .....309€!!!!!!! Ουστ κοπροσκυλα,φωτια το βαζω αλλα σε εσας το ιατρειο ΔΕΝ το δινω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ !

      Διαγραφή
    2. ΑΝ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ 310 ΜΠΑΙΝΕΙΣ?

      Διαγραφή
    3. Αν εξακολουθήσω να τους δίνω μια......μπανάνα , την βγάζουν χρΕΟΠΥΥ/ΥΠΥΓ?

      Διαγραφή
  10. ΖΩΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΠΥΥ: ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ! ΗΔΗ ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ......ΛΙΜΝΟΥΠΟΛΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατί ειρωνεύεστε κακά τα λέει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγω συναδελφοι δεν θα συμβληθω ! Θα δηλωσω ......Ρομα και ανεργος! Πιο πολλα θα μου δωσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήλωσε ομογενής από την Ρωσία όπως κάθε Ιγκουσέτιος/Γεωργιανός /Τσετσένος/Νταγκεστανός/Οσέτιος κα , δίνουν τζάμπα δάνεια και ......αγύριστα,φέρνεις και μια φωτοτυπία πως έχεις πτυχίο Ιατρικής και ας μην ξέρεις πως να φορέσεις αποστειρωμένα γάντια! Κανείς δεν ελέγχει τίποτα, στο ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ περνάς κατευθείαν και ας ......μην ξέρεις ελληνικά ! Μετά τα σαΐνια τύπου ......Μπουρδαρού ή Ξανθοαργόσχολου χτίζουν ΠΦΥ με εσένα υλικό ! Το 30-40% από τις αιτήσεις γυφΤΟΜΥ/ΟΙ είναι τέτοιες περιπτώσεις! Οι υπόλοιποι ,ανειδίκευτοι και ......πεταμένοι που κανείς δεν τους παίρνει ούτε για να ......κρατάνε τα άγκιστρα ! Και βέβαια τα.....λαμόγια ! 300 ευρώ ? Δεν πειράζει! Θα .....κλέψουμε και θα συμπληρώσουμε το εισόδημα !

      Διαγραφή
  13. Ξανθοκηφηνας: θα στησω ΠΦΥ με 2 αυγα ,ενα αγγουρι και .....αερα κοπανιστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΖΩΑ του ΥΠΥΓ : θα σας κάνουμε γυφΤΟΜΥ, ΟΙ που θα σας .....πληρώνουν για να τους επισκεφτείτε , Νοσοκομεία ......τσέπης, ΚΥ αστικού τύπου ......μιας χρήσης, θα σας στέλνουμε και ......σέξυ νοσοκόμα να σας νταντεύει και βέβαια θα κληρώνουμε και ......μια BMW σε όσους τολμηρούς εμπιστευτούν την υγεία τους στις ......κτηνιατρικές μας δομές ! Και όλα αυτά ......δωρεάν ! Μην αγχώνεστε, ο ......γιατρός πληρώνει ! Η Ελπίδα......Έρχεται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ/ΞΑΝΘΟΒΛΑΞ: ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΜΕΝ

      Διαγραφή
  15. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ. ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΤΕ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιατί είναι Μονοπώλιο! Χυδαίο μεν αλλά μονοπώλιο εν καιρώ κρίσης θα φύγουμε όμως αν επιμείνουν γιατί δεν βγαίνει ετσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή