Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Εκλογές στους Ιατρικούς Συλλόγους με καθυστέρηση μηνών! Το έγγραφο που έβαλε φωτιά στον κλάδο

Δευτέρα 26 Φεβρουάριος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Με καθυστέρηση κάποιων μηνών θα πραγματοποιηθούν τελικά οι εκλογές στους Ιατρικούς Συλλόγους όλης της χώρας.

Πέντε μήνες αργότερα θα γίνουν τελικά οι εκλογές στους Ιατρικούς Συλλόγους όλης της χώρας, όπως αποφασίσθηκε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Παρότι υπήρχαν αντιρρήσεις από κάποια μέλη του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) οι εκλογές ορίσθηκαν τελικά για τις 21/10/2018, ενώ κανονικά θα έπρεπε να διεξαχθούν τον Μάιο του 2018.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης πάντως – όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr– υπήρχαν και έντονες γκρίνιες για τις διαδικασίες που ακολουθούνται από τον κλάδο κυρίως σε κεντρικό επίπεδο, δεδομένου ότι ο ιατρικός κόσμος βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή του με τις συμβάσεις των ιδιωτών γιατρών του ΕΟΠΥΥ να είναι στον αέρα, τους οικογενειακούς γιατρούς να είναι σε αναμονή για τυχόν εξελίξεις και τις ΤΟΜΥ να είναι χωρίς ιατρικό προσωπικό λόγω χαμηλών αμοιβών. Δείτε ΕΔΩ όλες τις πληροφορίες: “Χωρίς γιατρούς Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία, ΕΟΠΥΥ και ΤΟΜΥ! Όλα τα στοιχεία”.

Το έγγραφο που άναψε φωτιές

Αυτό πάντως που άναψε φωτιές κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ είναι ένα εσωτερικό έγγραφο επικοινωνίας του υπουργείου Υγείας με τον Πανελλήνιο Σύλλογο.

Πολλοί ήταν οι παριστάμενοι πρόεδροι τοπικών Ιατρικών Συλλόγων – λένε πληροφορίες του HealthReport.gr– που εξακόντισαν κατηγορίες για τη στάση του ΠΙΣ και την …αγαστή συνεργασία που υπάρχει με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα να μη λύνονται χρόνια προβλήματα του κλάδου αλλά και νέα ζητήματα που έχουν προκύψει.

Άλλωστε στο έγγραφο που παρουσιάζει το HealthReport.gr φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι σχέσεις των δύο πλευρών είναι άριστες. Κάτι που δεν γίνεται αποδεκτό από πολλούς εκπροσώπους Ιατρικών Συλλόγων μια που στον ιατρικό κόσμο επικρατεί αναβρασμός με τις χαμηλές αμοιβές και την προσπάθεια απαξίωσης που υπάρχει- όπως λένε- από το υπουργείο Υγείας προς τους γιατρούς.
Δείτε παρακάτω το έγγραφο:



Εκνευρισμός για την υπόθεση Novartis και το υπουργείο Υγείας

Αξιοσημείωτο είναι πως στο έγγραφο γίνεται εκτενής αναφορά περί ηθικοποίησης του συστήματος υγείας αλλά και της πάταξης των φαινομένων διαφθοράς από τον ιατρικό κόσμο, κάτι που μεταφράστηκε από πολλούς παριστάμενους γιατρούς ως προσπάθεια του υπουργείου Υγείας να μεταθέσει τις ευθύνες για την υπόθεση Novartis στον ιατρικό κόσμο και όχι στον πολιτικό.

Εξάλλου δεκάδες γιατροί “ξεσκονίζονται” τις ημέρες αυτές για πιθανές σχέσεις τους με την φαρμακευτική εταιρεία. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: “Αναζητούνται κι άλλοι γιατροί που συνεργάσθηκαν με τη Novartis! Ποιες χρονιές εξετάζονται”

Μ αυτά και μ αυτά όμως φαίνεται πως έχει επέλθει το άλλο άκρο: η πλήρης δαιμονοποίηση των σχέσεων των γιατρών με τις φαρμακευτικές εταιρείες, με συνέπεια πολλοί να αρνούνται πλέον ακόμη και την απλή ενημέρωση για νέες φαρμακευτικές θεραπείες που κυκλοφορούν στη χώρα μας.

Αξιοσημείωτο είναι όπως μεταφέρουν στο HealthReport.gr γιατροί που παραβρέθηκαν στην Γ.Σ. του ΠΙΣ, ότι η υπόθεση Novartis φαίνεται να αξιοποιείται εκτός των άλλων και για να κάμψει οποιαδήποτε αντίσταση τους στις εξαιρετικά χαμηλές αμοιβές που προσφέρονται είτε μέσω του ΕΟΠΥΥ είτε μέσω των ΤΟΜΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου