Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Αλαλούμ με τα ενημερωτικά σημειώματα του ΕΟΠΥΥ


Αποτέλεσμα εικόνας για φορολογική βεβαίωση


“Σοκ” έπαθαν οι φυσικοθεραπευτές που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, όταν παρέλαβαν από τις κατά τόπους ΠΕΔΥ τα ενημερωτικά σημειώματα για το 2017.

Όπως διαπίστωσαν, σε αυτά έχουν προστεθεί και τα εισοδήματα των ληξιπρόθεσμων χρεών του Οργανισμού για τα έτη 2012-2015 (το 10%), για τα οποία έχουν ήδη φορολογηθεί δίχως όμως να τα έχουν εισπράξει. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και άλλοι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ.

Αυτό που συμβαίνει βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τον συμψηφισμό που έγινε στα τέλη του περασμένου έτους. Τότε, αφού αφαιρέθηκε ο φόρος, παρακρατήθηκαν καθαρά ποσά για το rebate και το clawback μέχρι και το α΄ εξάμηνο του 2015. Κατά συνέπεια, δεν θα έπρεπε τα προαναφερόμενα ποσά να προστεθούν στο σύνολο του εισοδήματος. Αντίθετα, θα έπρεπε να να προστεθεί μόνο που φόρος που έχει παρακρατηθεί στον κάθε συμφηφισθέντα μήνα.

Σε επιστολή του προς την υφυπουργό Οικονομικών, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) ζητά να βρεθεί άμεσα λύση για την αναντιστοιχία που θα εμφανιστεί στο taxisnet κατά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, λόγω καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου