Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Προς αναζήτηση 5 εκατ. ευρώ για να μην «κουρευτούν» χρήματα από εξετάσεις! Τι θα ρυθμιστεί

Τετάρτη 28 Μάρτιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Στην αναζήτηση 5 εκατ. ευρώ είναι το υπουργείο Υγείας προκειμένου να μην μειωθούν οι υποχρεωτικές εκπτώσεις στις απεικονιστικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr ο αν.υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έχει δώσει εντολή στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥνα εξασφαλίσει από άλλον «κωδικό» του προϋπολογισμού, 5 εκατ. ευρώπροκειμένου να μη χρειαστεί να πληρώσουν υποχρεωτικές επιστροφές (claw back) για εξετάσεις υπερήχων που έχουν κάνει τα διαγνωστικά εργαστήρια αλλά και τα ιατρεία.

Ειδικότερα όσα εργαστήρια ή κέντρα έχουν πραγματοποιήσει υπερήχους, καλούνται για το πρώτο εξάμηνο του 2017 να καταβάλλουν ως υποχρεωτική επιστροφή λόγω της υπέρβασης της δαπάνης (claw back), το 48% των εσόδων τους.

Ουσιαστικά θα πρέπει τα μισά χρήματα που περιμένουν ως αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ για εξετάσεις που έκαναν, να μην τα εισπράξουν. Κάτι που βέβαια αποτελεί βαρύ κούρεμα στα έσοδα του κλάδου. Διαβάστε ΕΔΩ τις διαμαρτυρίες των εργαστηριακών γιατρών: «Κοινό μέτωπο όλων των γιατρών για τα καταστροφικά κουρέματα! Τι ζητούν από τον ΕΟΠΥΥ»

Μετά από αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες προς τον αν.υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη από εκπροσώπους του κλάδου, όπως σημειώνουν πηγές του HealthReport.gr, ο ίδιος αποφάσισε να καλύψει το κονδύλι δίνοντας εντολή στον ΕΟΠΥΥ να εξευρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια που είναι περίπου 5 έως 6 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση που θα υλοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, αφορά μόνο στους υπερήχους και όχι σε άλλες εξετάσεις, καθώς είχαν υποστεί και το μεγαλύτερο κούρεμα.

2 σχόλια:

  1. Ειναι εμφανες οτι παμε για εκλογες..τα ιδια εκανε και ο Βοριδης το 2014 που εταξε 25 εκατομμυρια για την αττικη και ακομα τα ψαχνουμε.Ρε μιλαμε για πολιτικους , το ψεμα ειναι η ζωη τους.Και καλα ο Βοριδης ηταν γαλαντομος τουτος δω ειναι καρμιρης ακου 5 μυρια....βρε πες θα δωσεις 35 και αλλα 105 για να μην πληρωσουμε το υπολοιπο claw back 12-15 και θα σε ψηφισουμε ολοι χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου συμφωνώ, αλλά τη δύναμη την έχουμε ΕΜΕΙΣ με το να ΜΗΝ τους ψηφίσουμε.

      Αν εσύ ή όποιος άλλος το κάνει, είναι άξιος της μοίρας του και συνυπεύθυνος για την κατάντια που ζούμε σήμερα.

      Υ.Γ. Εγώ στις εκλογές των τελευταίων χρόνων το κάνω πράξη και ΔΕΝ τους ψηφίζω. Ποιος θα βγει κλπ? Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι εγώ, εφόσον τους θεωρώ ψεύτες και απατεώνες, ΔΕΝ τους ψηφίζω.

      Διαγραφή