Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Ανδρέας Ξανθός: Για το «πάρτι» δεν ευθύνονται όλοι οι γιατροί ούτε όλοι οι πολιτικοί

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

"Το πάρτι στην Υγεία είχε πολλούς συμμετέχοντες αλλά λίγους διοργανωτές. Κατ΄ αρχήν το ενδιαφέρον εστιάζεται σε αυτούς που το διοργάνωσαν. Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει συλλογική ευθύνη, δεν ευθύνονται ούτε όλοι οι γιατροί, ούτε όλοι οι πολιτικοί, ούτε όλα τα υπηρεσιακά στελέχη, δεν θα κάνουμε κυνήγι μαγισσών και ποινικοποίηση ιατρικού επαγγέλματος. Στόχος μας είναι η διερεύνηση του παρελθόντος και η θωράκιση για το μέλλον". Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, σε ερώτηση δημοσιογράφων για τα αντιϊκά και τα εμβόλια και κατά πόσο για τα σκάνδαλα της υγείας.

Και συνέχισε επισημαίνοντας ο κ. Ξανθός:

«Είμαστε σε μία περίοδο μιας μεγάλης διερεύνησης γνωστών στρεβλώσεων και παθογενειών, εστιών ανομίας και διαφθοράς που υπήρχαν στο σύστημα υγείας. Δεν υπήρξε ποτέ μέχρι σήμερα βούληση να ελεγχθεί το πάρτι και για πρώτη φορά πραγματοποιείται έλεγχος, θεσμική διερεύνηση και μέσα από τη Βουλή και μέσα από τη Δικαιοσύνη.

Εμείς από την πλευρά μας, στηρίζουμε και συνεισφέρουμε με στοιχεία στην προσπάθεια αυτή, και είναι σίγουρα κάτι που χρειάζεται το πολιτικό σύστημα. Να υπάρξει δηλαδή κάθαρση και μία αίσθηση στους πολίτες ότι δεν υπάρχει ατιμωρησία και συγκάλυψη. Θέλουμε να δώσουμε έμφαση στις θεσμικές αλλαγές και δικλείδες ασφαλείας, προκειμένου να μην διαιωνίζονται στο μέλλον τέτοια φαινόμενα και να μην αναπαράγεται η φαυλότητα».

Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το εάν υπήρχαν φαινόμενα σπατάλης και προκλητής ζήτησης, ο υπουργός είπε:

«Υπήρχε προκλητή ζήτηση, σπατάλη, διαφθορά, εκμετάλλευση αρρώστων και επιρροή επιχειρηματικών συμφερόντων. Επομένως, γίνεται για πρώτη φορά μία προσπάθεια να θωρακιστεί θεσμικά το σύστημα και να αντιμετωπιστούν με αξιοπρέπεια και ισοτιμία χωρίς οικονομική επιβάρυνση οι ασθενείς».

3 σχόλια:

  1. O Ξανθόγυφτος χαϊδεύει τα αυτιά εν όψει εκλογών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατι δεν ξεκινας με την παραιτηση του υπο εισαγγελικη διωξη Βαρδαχρηστου.....ΞανθοΠινοκιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή