Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Περιοδεία ΗΔΙΚΑ στις ΥΠΕ για τη νέα ΠΦΥ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΟΜΥ

By: Βασιλική Αγγουρίδη - Virus

Τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας άρχισαν να επισκέπτονται οι επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ, ενόψει της πλήρους ανάπτυξης του νέου δικτύου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Στόχος είναι η διασφάλιση της λειτουργικής επάρκειας του πληροφοριακού συστήματος που θα αποτελέσει τον ηλεκτρονικό «σκελετό» της νέας ΠΦΥ.

Η αρχή έγινε από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, όπου οι άνθρωποι της ΗΔΙΚΑ επισκέφθηκαν την 1ηΤΟΜΥ στο Ηράκλειο. Κρήτη και Πάτρα είναι οι δύο περιοχές όπου έχει εφαρμοστεί πιλοτικά η λειτουργία του ηλεκτρονικού φακέλου, ο οποίος συμπληρώνει το ψηφιακό προφίλ της ΠΦΥ, μαζί με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το eΡαντεβού κλπ. Στην Κρήτη παρουσιάστηκαν και οι νέες λειτουργικές δυνατότητες του συστήματος και οι οποίες θα είναι διαθέσιμες τόσο στους γιατρούς όσο και στους χρήστες των υπηρεσιών και οι οποίες σχετίζονται με την οργάνωση των ΤΟΜΥ, των οικογενειακών γιατρών κοκ.


Σήμερα οι επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ επισκέπτονται την Πάτρα, τη Μεγάλη Δευτέρα θα βρεθούν στην Αθήνα και την 1η ΥΠΕ, ενώ σχεδιάζουν να έχουν επισκεφθεί όλες τις Περιφέρειες μέσα στον Απρίλιο. Στο πλαίσιο των επισκέψεων εκτός από την ενημέρωση και την εκπαίδευση πάνω στο νέο σύστημα, οι άνθρωποι της ΗΔΙΚΑ ακούν παρατηρήσεις και λύνουν απορίες των χρηστών, ειδικά από την πιλοτική εφαρμογή σε Κρήτη και Πάτρα, ώστε να βελτιωθούν ή ακόμη και να αλλάξουν στοιχεία, αν αυτό απαιτείται. Στην πράξη, η πρώτη φάση για την πλήρη λειτουργία της νέας ΠΦΥ φαίνεται να ολοκληρώνεται και ξεκινάει η εφαρμογή του ηλεκτρονικού φακέλου σε όλες τις ΥΠΕ.

1 σχόλιο: