Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Γιατροί ΕΣΥ εναντίον Χουλιαράκη


Αποτέλεσμα εικόνας για δικαιοσύνη ιατροί


Τους “ασκούς του Αιόλου” για την αστική ευθύνη των δημοσίων υπαλλήλων εκτιμά πως ανοίγει το υπουργείο Οικονομικών, το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή.

Όπως υποστηρίζει, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός κ. Χουλιαράκης (επισυνάπτεται), οι αστικές αγωγές αποζημίωσης σε βάρος δημόσιου νοσοκομείου από ασθενή με το σκεπτικό «βαρειάς αμέλειας», θα καταλογίζεται πλέον στο γιατρό.

“Ανοίγει η όρεξη για ένα πραγματικό «πάρτι» εξειδικευμένων σε «ιατρικά λάθη» δικηγορικών γραφείων” τονίζει σχετικά, προειδοποιώντας παράλληλα πως οι νέες ρυθμίσεις θα φέρουν καταιγίδα αγωγών αλλά και μηνύσεων. “Το κάθε τέτοιο δικηγορικό γραφείο πάντοτε σέρνει τον γιατρό στα ποινικά δικαστήρια ώστε αυτός/αυτή να καταδικαστεί πρώτα ποινικά και έτσι να «κερδηθεί» κατόπιν η αγωγή χρηματικής αποζημίωσης στο αστικό δικαστήριο” διευκρινίζει.

Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή καταγγέλλει, ταυτόχρονα, πως η προαναφερόμενη εγκύκλιος αποτελεί “δώρο” του υπουργείου Οικονομικών προς τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. “Κάποιο πουλάκι εδώ και μήνες είχε κελαηδήσει για την επερχόμενη εγκύκλιο Χουλιαράκη και ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο βομβαρδίζουν τους γιατρούς ΕΣΥ με διαφημιστικές προσφορές για ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια αστικής νομικής ευθύνης” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ανάλογες πρακτικές ήδη εφαρμόζονται σε άλλα κράτη. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, το ύψος των ασφαλίστρων αναπροσαρμόζεται ανάλογα με την ειδικότητα, την κίνηση του κάθε νοσοκομείου, την κίνηση του κάθε τμήματος κλπ.

“Με απλά λόγια πρόκειται για σοβαρότατο αντιδραστικό μέτρο στην κατεύθυνση ικανοποίησης των μνημονιακών απαιτήσεων κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και στην κατεύθυνση της παραπέρα πλήρους ιδιωτικοποίησης του συστήματος” καταλήγει, ζητώντας από το υπουργείο Υγείας να πάρει άμεσα θέση για το θέμα.

1 σχόλιο:

  1. ΑΥΤΟ ΚΙΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ.ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΤΡΟ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΥΨΗΛΟΥ ΡΙΣΚΟΥ,ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ,ΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΗ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ,ΣΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΙΔΙΩΣ ΑΥΤΩΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΛΠ.
    ΤΡΕΜΕΤΕ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΙ,ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ,ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΙ,ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ,ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ ΚΛΠ.ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ,ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΩΝ ΟΠΟΥ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΩΣΤΑ.
    ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΘΑ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή