Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Επιστολή ΙΣΑ στον Υπουργό Υγείας κ. ΞΑΝΘΟ, για τις ελλείψεις αντιοφικών ορών στα νοσοκομεία της χώρας


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εκφράζει τις ανησυχίες του, σχετικά αφενός με τις ελλείψεις αντιοφικού ορού που παρουσιάζονται στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας, ιδίως στα νησιά και την επαρχία και αφετέρου ζητά να πληροφορηθεί τον αιτιολογικό λόγο της τροποποίησης της Εγκυκλίου αναφορικά με την κατάταξη του αντιοφικού ορού από τον ΚΑΤΑΛΟΓΟ 2 (υποχρεωτικά αντίδοτα για όλα τα Νοσοκομεία), στον ΚΑΤΑΛΟΓΟ 3 (αντίδοτα για τα Νοσοκομεία Αναφοράς).

Ειδικά φέτος, όπως ενημερώθηκε ο ΙΣΑ καταγράφεται αύξηση στα περιστατικά από δαγκώματα φιδιών, κυρίως στα διάφορα νησιά της χώρας μας.

Για τους λόγους αυτούς ο ΙΣΑ, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό και στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας ζητώντας επίσημη ενημέρωση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, σχολιάζοντας το θέμα επεσήμανε τα εξής:

«Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη της θεραπείας και η Δημόσια Υγεία προέχει των πάντων. Αυτό σίγουρα θα πρέπει να εφαρμόζεται για όλους τους κατοίκους σε όλη την Ελλάδα. Ζητούμε από το Υπουργείο Υγείας επίσημη ενημέρωση για την διαθεσιμότητα των αντιοφικών ορών στα Νοσοκομεία της χώρας.»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου