Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Ψεκασμοί σε Αττική και Πειραιά στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών



Η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, ως υπεύθυνη εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2018, αξιολογώντας τα ευρήματα των δειγματοληψιών προνυμφών κουνουπιών, σε συνεργασία με την ανάδοχο κοινοπραξία του έργου, συνεχίζουν τις Εφαρμογές Επίγειων Ψεκασμών Κουνουπιών (προνυμφοκτονιών), από Δευτέρα 20 Αυγούστου ως εξής :

Onmed.gr

1) τη διενέργεια της 9ης Εφαρμογής Επίγειων Ψεκασμών του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, με εγκεκριμένο βιολογικό σκεύασμα στις Οικολογικά Προστατευόμενες περιοχές της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής,

2) τη διενέργεια της 9ης Εφαρμογής Επίγειων Ψεκασμών του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, με εγκεκριμένο προνυμφοκτόνο σκεύασμα, σε περιοχές-εστίες περιαστικά των Δήμων της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής,

3) τη διενέργεια της 10ης Εφαρμογής Επίγειων Ψεκασμών του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, με εγκεκριμένο προνυμφοκτόνο σκεύασμα και ειδικές επεμβάσεις-στοχευμένοι ψεκασμοί κουνουπιών, μετά από Υγειονομική Αναγνώριση και Εντομολογική Επιτήρηση στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Μαραθώνος και του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, καθώς και Υγειονομική Έρευνα και Εντομολογική Επιτήρηση σε περιοχές του Δήμου Ωρωπού, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη Σύμβαση του Έργου και την Εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

Οι εργασίες καταπολέμησης κουνουπιών σε περιοχές-εστίες αναγράφονται αναλυτικά εδώ.

Παράλληλα, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών σε περιοχές της Π.Ε. Πειραιά (των Δήμων Πειραιά, Περάματος & Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη), το πρόγραμμα επίγειων ψεκασμών θα πραγματοποιηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά την Τρίτη 21 Αυγούστου 2018. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου