Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία στα εγκαίνια της ΔΕΘ

Σειρά κινητοποιήσεων, με αφορμή τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό, πρόκειται να πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με κύρια αιτήματα τις προσλήψεις προσωπικού, τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων αλλά και την ένταξη των εργαζομένων σε αυτά στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

fmvoice.gr

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για τον καλύτερο συντονισμό των κινητοποιήσεων, που θα έχουν ως σύνθημα «άδειασαν οι τσέπες μας και δημόσια υγεία δεν έχουμε». Οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν η πρώτη στις 8 το πρωί της 7ης Σεπτεμβρίου με συγκέντρωση μπροστά στο Ιπποκράτειο και πορεία προς το ΥΜΑ-Θ και η δεύτερη την επόμενη ημέρα στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου, στο πλαίσιο του ευρύτερου συλλαλητηρίου με αφορμή τη ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ζητάμε οι δημόσιες δαπάνες υγείας από λιγότερο από 5% του ΑΕΠ που είναι σήμερα να πάνε στο μέσο όρο της Ευρώπης που είναι 7,5%, να αναπληρωθεί το χαμένο -την περίοδο των μνημονίων- νοσηλευτικό, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, που ανέρχεται σε 25.000 και κυρίως να ανανεωθεί και να συντηρηθεί ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός που οι ελλείψεις του στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές, ζωές ασθενών. Το ΕΚΑΒ να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό, πληρώματα ασθενοφόρων καθώς επίσης να εκσυγχρονιστεί ο στόλος του ΕΚΑΒ που δυστυχώς πολλές φορές μένουν στο δρόμο από βλάβες αν και έχουν διακομιδές πολύ σοβαρών περιστατικών. Οι εργαζόμενοι στην υγεία δυστυχώς για άλλη μια φορά είναι στο στόχαστρο για να επιτυγχάνονται τα υπερπλεονάσματα με περικοπές στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής απασχόλησης και η κυβέρνηση αρνείται να μας εντάξει στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Εμείς αυτά δεν πρόκειται να τα δεχτούμε. Οι κινητοποιήσεις μας θα είναι πάρα πολύ δυναμικές. Υπάρχουν και εκπλήξεις, θα το δείτε τότε, εκείνο το διήμερο στη ΔΕΘ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου