Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Κάλυψη Πολάκη στον πρώην πρόεδρο του ΕΚΑΒ

Συντάκτης: Virus

Θέση για όσα γράφονται αναφορικά με την παραίτηση του πρώην προέδρου του ΕΚΑΒ, Κώστα Καρακατσιανόπουλου, παίρνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ï€Î¿Î»Î±ÎºÎ·Ï‚Ο Παύλος Πολάκης αρνείται ειδικότερα πως υπάρχει παρασκήνιο το οποίο συνδέει την παραίτηση με την τραγωδία στις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική, όπως λέγεται. Αντίθετα, υποστηρίζει πως οι λόγοι είναι αυστηρά προσωπικοί.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε και όχι με ανάρτηση στο fb κατά τη συνήθη πρακτική του, ο αναπληρωτής υπουργός ισχυρίζεται πως ‘ηΗ παραίτηση αυτή δεν σχετίζεται με διαφορετικές εκτιμήσεις για τον σχεδιασμό, τα αντανακλαστικά, την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα που επέδειξε ο φορέας στην πρόσφατη κρίση με τις πυρκαγιές».

Με τη δήλωση αυτή ο Π. Πολάκης ουσιαστικά παρέχει κάλυψη στον μέχρι πρότινος επικεφαλής του ΕΚΑΒ, ο οποίος προκάλεσε το κοινό αίσθημα με την απόφασή του να μην επιστρέψει από την άδεια στην οποία βρισκόταν τις ημέρες της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι, παρά το γεγονός πως ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός είχε τεθεί σε επιφυλακή. Το ίδιο, εξάλλου, έκανε και ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ.

Πώς, όμως, μπορεί η απουσία των δύο επικεφαλής του να θεωρηθεί δικαιολογημένη (ή, διαφορετικά, να μην θεωρηθεί αναγκαία η παρουσία τους) όταν ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός επέστρεψε εσπευσμένα από τη Βοσνία που βρισκόταν, στην Ελλάδα, μόλις ειδοποιήθηκε για τις πυρκαγιές;

Για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, πάντως, το έργο της Διοίκησης του φορέα τόσο στην προκειμένη περίπτωση όσο και στην εξυγίανση και αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ, υπήρξε εξαίρετο.

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας περιβάλλει -όπως και στο παρελθόν- με εμπιστοσύνη και εκτίμηση τον μέχρι πρότινος Πρόεδρο του ΕΚΑΒ» προσθέτει καταλήγοντας κος Πολάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου