Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Διαγνωστικές εξετάσεις: Αίρονται με υπουργική απόφαση οι περιορισμοί για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών

Iatropedia newsroom

Για όλους τους ογκολογικούς και αιματολογικούς ασθενείς, τους ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, καρδιακές αρρυθμίες, καθώς και τις εγκύους

Αίρονται, με υπουργική απόφαση, όλοι οι περιορισμοί στην πρόσβαση για διαγνωστικές εξετάσεις για όλους τους ογκολογικούς και αιματολογικούς ασθενείς, τους ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, καρδιακές αρρυθμίες, καθώς και τις εγκύους, με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, να κάνει λόγο για διόρθωση μιας μεγάλης αδικίας.

Πρόκειται για την 6η τροποποίηση της υπουργικής απόφασης «Βραχυπρόθεσμα και Μακροπρόθεσμα Μέτρα Ελέγχου της Συνταγογράφησης και Εκτέλεσης Εργαστηριακών Εξετάσεων».

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο υπουργός : «Από την επόμενη εβδομάδα, αίρονται όλοι οι περιορισμοί στην πρόσβαση για διαγνωστικές εξετάσεις για όλους τους ογκολογικούς και αιματολογικούς ασθενείς, τους ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, καρδιακές αρρυθμίες, καθώς και τις εγκύους. Όταν οι άλλοι φωνάζουν, εμείς καθημερινά κάνουμε έργα για τη βελτίωση της πρόσβασης των πολιτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

3 σχόλια:

  1. δηλαδη δε θα ισχυει ο μεσοσταθμικος δεικτης εξομαλυνσης για αυτες τις ομαδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο μεσοστ δεικτης εξομαλυνσης με το οριο αα αμκα ανα νομο κλπ κλπ θα παη κουβα η θα γινη κλοου μπακ 2 κ μετα 3 κλπκλπ,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γνωριζει απο αδικίες ο Αδωνης;;;
    Τι θα ακουσω αλλο σημερα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή