Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή Ιατρικού Συλλόγου Χανίων προς ΕΟΠΥΥ για παράνομη συμμετοχή γιατρών

   ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΙΑΤΡΙΚΟΣ    ΣΥΛΛΟΓΟΣ    ΧΑΝΙΩΝ
Ν.Π.Δ.Δ. ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Οδός: Σφακίων 32 - Χανιά   73134
Τηλ : 08210-56.295 fax:28210-56900
                                www. ishanion.gr   - e-mail : isx@otenet.gr
                                                                                         
                                                                                                           Χανιά 12.01.2012
                                                                                                           Αρ.Πρ.14
Υπέπεσε στην αντίληψή μας περιστατικό συναδέλφου, μέλους του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, ο οποίος θέλοντας να πιστοποιηθεί στο e-syntagografisi και e-diagnosis, επικοινώνησε τηλεφωνικά στις 10/1/12 με την αρμόδια υπηρεσία. Από την υπάλληλο στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής (τα στοιχεία της είναι γνωστά σε εμάς) του προτάθηκε με απόλυτα φυσιολογικό τρόπο να ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ δηλώνοντάς το με την φόρμα αίτησης που ίσχυε ως τις 31/12/2011. Στην απορία του συναδέλφου για την εκτός προθεσμίας, αλλά και την εκτός προϋποθέσεων δήλωση αφού ο ίδιος δεν είχε έως τότε σύμβαση με τον ΟΠΑΔ ή τον ΟΑΕΕ, η απάντηση ήταν καθησυχαστική και θετική σε ενδεχόμενη α ίτησή του για την είσοδό του στον ΕΟΠΥΥ!
Παρακολουθώντας τον απίστευτο κατήφορο αξιοπιστίας στον οποίο έχετε πέσει και τον απόλυτο αμοραλισμό που επιδεικνύετε, αντιλαμβανόμαστε πλήρως τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να ασκήσετε Πολιτική Υγείας σ’ αυτόν το τόπο αλλά και ποια θα είναι τα κριτήρια στην επιλογή των συναδέλφων για να συμβληθούν με διετείς συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ.
Κατόπιν τούτης της απαράδεκτης και παράνομης τακτικής ζητούμε να μας ενημερώσετε για τον χώρο ευθύνης μας, που είναι η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, άμεσα για τα κάτωθι:
1.       Πόσες εκπρόθεσμες ή/και εκτός προϋποθέσεων αιτήσεις έχουν υποβληθεί με αυτόν ή με οιονδήποτε άλλον τρόπο σε εσάς και ποιες ήταν οι ενέργειές σας.
2.       Ποια είναι η ημερομηνία αίτησης του καθενός συναδέλφου που βρίσκεται στις λίστες του ΕΟΠΥΥ και με ποια ιδιότητα συμμετέχει (πρέπει να είναι ελεύθερος επαγγελματίας με σύμβαση με τους πρώην ΟΠΑΔ ή ΟΑΕΕ και χωρίς μόνιμη σύμβαση ή σύμβαση αορίστου χρόνου με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).
Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.
                                               Για το Δ/Σ
          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
          Μ. ΚΑΣΤΑΝΑΚΗΣ                                                 Μ. ΜΑΡΚΑΤΟΣ  

3 σχόλια:

  1. Προφανώς οι συνάδερφοι στην Κρήτη δεν παρακολουθούν αρκετα την επικαιρότητα γιατί τότε θα έβλεπαν αυτό: http://www.opad.gr/Article/DisplayArticle/002a899c-98e4-4e89-aa8b-151c9717bf0d
    που δεν έχει χρονικό όριο (όπως είχαν οι δηλώσεις των ήδη συμβεβλημένων με ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ). Δεν έχω αντίρρηση ότι σχεδόν όλα έγιναν στο πόδι αλλά στην περίπτωση αυτή μάλλον κάτι ξέχασαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μάλλον τα έχεις μπερδέψει τα πράγματα! Υπάρχει σαφής και καταληκτική ημερομηνία (26/12/2011) υποβολής αιτήσεων στον ΕΟΠΥΥ. Μπράβο στον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων για την επιστολή. Πρέπει να ακολουθήσουν και οι άλλοι σύλλογοι. Στην Δημοκρατία υπάρχουν νόμοι και κανόνες και πρέπει να εφαρμόζονται!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν δεν καταλάβατε από τον ΕΟΠΥΥ προσπαθούν να πείσουν τους πάντες ότι πολλοί ιατροί έκαναν σύμβασή, για να αισθανόμαστε εμείς ότι είμαστε λίγοι απέξω και πρέπει να μπούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή