Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ 9,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ



Στα χρέη βυθίζεται το νέο μεγαλύτερο Ταμείο περίθαλψης, υπό την ομπρέλα του οποίου λαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένοι. Οι φαρμακοποιοί, τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια αλλά και οι ιδιωτικές κλινικές διεκδικούν τα οφειλόμενα και οργανώνουν κινητοποιήσεις.
Ενδεικτική της κατάστασης είναι η διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι ιδιωτικών κλινικών, ενώ σήμερα κλειστά θα είναι τα φαρμακεία της Αθήνας και του Πειραιά.
Αλλωστε, οι φαρμακοποιοί της Αττικής έχουν αποφασίσει την άρση τής επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, καθώς οι οφειλές του νέου Ταμείου αγγίζουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ για το 2011.

Επιπλέον, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ) ανακοίνωσε χθες ότι οφείλονται στα μέλη της 1,4 δισ. ευρώ – 700 εκατομμύρια ο ΕΟΠΥΥ και 700 εκατομμύρια τα λοιπά Ταμεία.
Ετσι, οι εργαστηριακοί γιατροί σταματούν από τη Μεγάλη Δευτέρα να εκτελούν παρακλινικές εξετάσεις με πίστωση προς τους ασφαλισμένους.
Στο μεταξύ, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε απάντηση για τις κινητοποιήσεις των εκπροσώπων και των εργαζομένων των ιδιωτικών κλινικών αφήνει αιχμές για εκλογικά παιχνίδια. Αποκορύφωμα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, είναι ο ξυλοδαρμός και η εξύβριση μιας υπαλλήλου του υπουργείου. Σε ό,τι αφορά τα χρέη του νέου Ταμείου, αναφέρεται ότι ήδη ο ΕΟΠΥΥ έχει δώσει 30 εκατ. ευρώ προς τις ιδιωτικές κλινικές και τις επόμενες ημέρες θα δώσει άλλα 36 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου