Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ


Αγαπητοί ασφαλισμένοι:

 1.  Τα ασφαλιστικά ταμεία και ιδίως τα εντασσόμενα στον  ΕΟΠΥΥ ( ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, κ.λ.π.)  δε μας έχουν εξοφλήσει τις εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν στα εργαστήρια μας τους τελευταίους 18-24 μήνες.
2.    Ο τρόπος αποπληρωμής μας , αλλά και η εξασφάλιση των κονδυλίων δεν έχουν καθοριστεί με καμία σαφήνεια και κανένα χρονοδιάγραμμα.
 3.  Τρείς μήνες μετά την έναρξη του ΕΟΠΥΥ  εκτελούμε εξετάσεις    
 χωρίς να έχουμε υπογράψει καμία σύμβαση με το ταμείο, ενώ
 τα  παραπεμπτικά  παραμένουν στα συρτάρια μας με ευθύνη του ταμείου. Φυσικά ο χρόνος και ο τρόπος πληρωμής μας και για αυτά παραμένει άγνωστος.
  4.   Τα τελευταία δύο χρόνια παρέχουμε σε όλους τους ασφαλισμένους , δωρεάν τις υπηρεσίες μας , αλλά και εξειδικευμένο προσωπικό, οίκημα με πάγια μηνιαία έξοδα , καθώς  και υλικά-αναλώσιμα-αντιδραστήρια, συντήρηση μηχανημάτων , ανανέωση τεχνολογίας, κ.λ.π. τα οποία έχουμε πληρώσει ή χρωστάμε στις προμηθεύτριες εταιρείες.
 5.  Τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν την υποχρέωση απέναντι στους ασφαλισμένους, να εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των φορέων (ιατρείων, μικροβιολογικών εργαστηρίων ) που συνεργάζονται γιατί γι’ αυτό πληρώνετε κάθε μήνα την εισφορά σας. 

Εμείς τα τελευταία χρόνια  αναλάβαμε το βάρος της ασυνέπειας των ασφαλιστικών ταμείων παραμένοντας πιστοί στον Ιπποκρατικό μας Όρκο.
Τώρα όμως βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τον επαγγελματικό αφανισμό μας συμπαρασύροντας σε αφανισμό και ένα μέρος της φροντίδας υγείας των συμπολιτών μας: ή θα κλείσουμε λόγω έλλειψης υλικών καθώς οι εταιρείες δεν μας προμηθεύουν αν δεν τις πληρώσουμε , ή διακόπτουμε την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ και συνεχίζουμε με κοινωνική ευαισθησία και ανθρωπιά απέναντι στον ασθενή μας που πλήττεται από την αναλγησία  των αρμοδίων.
Λυπούμαστε για αυτή την εξέλιξη, αλλά η απόφαση ήταν αναπόφευκτη και από την πανελλήνια ομοσπονδία εργαστηριακών ιατρών και από τη συντριπτική πλειοψηφία  των συναδέλφων μικροβιολόγων.

                              Ευχαριστούμε για τη στήριξη και την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου