Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣΑ : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΣΑΥ


Προς
Όλα τα ΜΜΕ
Αθήνα, 13.06.2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση του Προέδρου του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλη και μελών του Δ.Σ. με την Διοίκηση του Τ.Σ.Α.Υ

Συνάντηση με την Διοικούσα Επιτροπή του ΤΣΑΥ πραγματοποίησε το ΔΣ του ΙΣΑ, για τα φλέγοντα θέματα που αφορούν τους γιατρούς μέλη του.

Ειδικότερα ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απαράδεκτη καθυστέρηση της έκδοσης των συντάξεων για τους γιατρούς, η οποία υπερβαίνει πολλές φορές και τον 1 ½  χρόνο, στην προσφυγή για το κούρεμα των αποθεματικών του Τ.Σ.Α.Υ., μέσω PSI, στην  Τράπεζα της Ελλάδος, στην έγκυρη εκκαθάριση των υποβαλλόμενων δαπανών των Υγειονομικών που οφείλει να γίνεται από το Τ.Σ.Α.Υ, στην πρόνοια που πρέπει να ληφθεί ώστε να μην επαναληφθεί η επιβάρυνση των ασφαλισμένων λόγω μη έγκαιρης αποπληρωμής των Φαρμακοποιών και τόνισε την αναγκαιότητα της εύρυθμης λειτουργίας των Υπηρεσιών του Τ.Σ.Α.Υ.

Το Δ.Σ. του ΙΣΑ, έθεσε ερωτήματα σχετικά με την πραγματική οικονομική κατάσταση του Ταμείου σήμερα, την οικονομική θέση και προοπτική στην οποία βρίσκονται οι Κλάδοι Σύνταξης και Υγείας, σε τι στάδιο βρίσκονται οι Αναλογιστικές μελέτες καθώς και τους ρυθμούς εξέλιξης της Μηχανογράφησης.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, κος Γιώργος Πατούλης, επισήμανε την αναγκαιότητα σεβασμού των γιατρών από το Τ.Σ.Α.Υ καθώς δεν είναι δυνατό να αγνοείται και να προσβάλλεται ο κάθε γιατρός από το ίδιο το Ταμείο του, το οποίο επιβιώνει από τις ασφαλιστικές εισφορές που του καταβάλλουν τα μέλη του.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην τεράστια μείωση που έχουν υποστεί τα αποθεματικά του Ταμείου από το 1.000.000.000 ευρώ σε 244.685.185,17 ευρώ.

Τονίζουμε το γεγονός ότι ο ΙΣΑ σε συνεργασία με τον Δ.Σ.Α και το Τ.Ε.Ε, έχοντας δημιουργήσει από κοινού ένα ενιαίο Επιστημονικό Μέτωπο, θα πραγματοποιήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες που απαιτούνται προς εξασφάλιση των δικαιωμάτων των μελών μας. Ο ΙΣΑ θα απευθυνθεί άμεσα στη νέα Κυβέρνηση που θα σχηματισθεί, μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 και θα διεκδικήσει με δυναμικό τρόπο τις απατήσεις των μελών του καθώς και τα χρήματα που χάθηκαν από τα αποθεματικά του Τ.Σ.Α.Υ.

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ, κο Γιώργο Πατούλη, ο Γεν Γραμματέας, κος Στάθης Τσούκαλος, τα μέλη του ΔΣ, κκ Σωτήριος Δρίτσας και Σωτήριος Καλιαμπάκος. Το ΤΣΑΥ εκπροσώπησαν ο Διευθυντής Συντάξεων κος Σολδάτος, η Γενική Διευθύντρια Διοικητικής Υποστήριξης, κα. Τερζή, και η Διευθύντρια Οικονομικού, κα. Λαψάτη. Επίσης παρέστησαν ο κος. Σταμάτης Πίνης, Αντιπρόεδρος του Π.Ι.Σ, ο κος. Τάσος Βασιάδης, Πρόεδρος εκπροσώπησης του Π.Ι.Σ., η κα. Παραμύδη, εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο κος. Αθανάσιος Κατσίκης, εκπρόσωπος των Οδοντιάτρων, ο κος. Γράμπας, εκπρόσωπος των Συνταξιούχων Υγειονομικών, ο κος. Αλέξανδρος Λυκουρέσης, εκπρόσωπος των Φαρμακοποιών, και η κα. Βουδούρη Μάρθα, εκπρόσωπος των Κτηνιάτρων.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΓΙΩΡΓ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                          ΕΥΣΤ.ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου