Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Μην περιμένετε τα 31,5 δισ. του Αυγούστου

Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου μην περιμένετε δόση από το Μηχανισμό Στήριξης, ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε στην ελληνική κυβέρνηση ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου μην περιμένετε δόση από το Μηχανισμό Στήριξης, ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε στην ελληνική κυβέρνηση ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών τόνισαν στον κ. Στουρνάρα πως δεν υπάρχει περίπτωση χρηματοδότησης της Ελλάδας εάν δεν ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις με την τρόικα και δεν οριστικοποιηθούν όλα τα μέτρα. Έτσι η δόση του Αυγούστου μετατίθεται για ένα μήνα αργότερα.

Ο Ζ. Κ. Γιούνκερ μάλιστα σημείωσε πως θα βρεθεί φόρμουλα ώστε να αποπληρωθούν τα ελληνικά ομόλογα αξίας 3,2 δισ. ευρώ που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τα οποία λήγουν στις 20 Αυγούστου. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως οι εταίροι μας θα καλύψουν την ΕΚΤ αλλά δεν θα χορηγήσουν κεφάλαια στο ελληνικό δημόσιο στην Ελλάδα για την κάλυψη εσωτερικών αναγκών. Ο Ζ. Κ. Γιούνκερ απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το εάν η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας τον επόμενο μήνα απάντησε αόριστα πως για τον Αύγουστο θα βρούμε λύση, δεν θα υπάρξουν προβλήματα.

imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου