Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Γιατροί στα όρια της εξάντλησης! Απλήρωτοι 5 μήνες στο Σισμανόγλειο


Απλήρωτες είναι οι δεδουλευμένες εφημερίες πέντε μηνών στους γιατρούς του Σισμανογλείου Νοσοκομείου, που πραγματοποιούν στάση εργασίας.
Στα όρια της επιβίωσης δηλώνουν οι γιατροί του Σισμανογλείου Νοσοκομείου, καθώς παραμένουν απλήρωτες οι δεδουλευμένες εφημερίες πέντε μηνών. 
Από το Φεβρουάριο εργάζονται χωρίς να τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα και σε συνδυασμό με τις περικοπές στους μισθούς τους τα οικονομικά τους προβλήματα διογκώνονται, ενώ οι συνθήκες εργασίας, με ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά, επιδεινώνονται. 
 
Όπως αναφέρουν, τα κονδύλια που έχουν εγκριθεί αντιστοιχούν μόλις στο μισό των δεδουλευμένων εφημεριών, λόγω της τραγικής υποχρηματοδότησης του νοσοκομείου από το υπουργείο. 
Αποτέλεσμα είναι το νοσοκομείο να λειτουργεί με απλήρωτους γιατρούς και προσωπικό, που καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες ενός νοσοκομείου, με αυξανόμενες ελλείψεις σε φάρμακά, υλικά και προσωπικό, που οδηγούν στην αναβολή χειρουργείων, την υποβάθμιση του νοσοκομείου και σε επισφαλείς συνθήκες περίθαλψης των ασθενών.
 
Έτσι, οι γιατροί πραγματοποιούν σήμερα στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, με συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου. 
 
Πάντως, το πρόβλημα με την πληρωμή των εφημεριών είναι γενικευμένο και επιδεινώθηκε χάρη στο μνημόνιο και την έλλειψη χρημάτων. 
 
Πλέον, οι εφημερίες πρέπει να πληρώνονται από τον τακτικό προϋπολογισμό, που είναι μειωμένος κατά 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι πρόσθετες εφημερίες μπορούν να πληρωθούν μόνο με χρήματα των ίδιων των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών. Επιπλέον, από τις αρχές του χρόνου η διαδικασία καταβολής των δεδουλευμένων πραγματοποιούνται με χρηματικά εντάλματα, η έγκριση των οποίων είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, με αποτέλεσμα τα χρήματα να φθάνουν στους γιατρούς ακόμη και με 6 μήνες καθυστέρηση. 
 
Οι Νοσοκομειακοί Γιατροί ζητούν την έκδοση πρόσθετου κονδυλίου που θα καλύπτει το κενό των 100 εκατομμυρίων και την επιστροφή στην προηγούμενη διαδικασία καταβολής, με μισθολογικές καταστάσεις.

IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου