Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ο τρόμος της τρόικα και ο άπειρος… Ανδρέας! Χωρίς αντιστάσεις, έρχεται «ψαλίδι» σε φάρμακα, νοσοκομεία, προσωπικό


Ο τρόμος της τρόικα και ο άπειρος… Ανδρέας! Χωρίς αντιστάσεις, έρχεται «ψαλίδι» σε φάρμακα, νοσοκομεία, προσωπικόΗ επίσκεψη της τρόικα σίγουρα δεν είναι ότι πιο ευχάριστο μπορεί να «κάτσει» σε έναν νέο υπουργό και μάλιστα μιας υγείας που παραπαίει… 
Η επίσκεψη αυτή είναι ακόμη πιο δυσάρεστη όταν οι γνώσεις για την υγεία είναι άκρως περιορισμένες γι αυτό και οι αντιστάσεις είναι λιγοστές. 
  
Η τρόικα χτυπά την πόρτα της οδού Αριστοτέλους της Παρασκευή και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος προετοιμάζεται πυρετωδώς για να εκθέσει τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς που εστιάζονται ότι δεν πρέπει να γίνουν άλλες περικοπές. 
 
Ωστόσο οι τροϊκανοί είναι αποφασισμένοι: κόψτε κι άλλο από τα φάρμακα ώστε να μην ξεπεράσουν τα 2,88 δις ευρώ για το 2012. Όμως οι αριθμοί δε βγαίνουν και αν ψαλιδιστούν τα φάρμακα κατά 1 δις σε σχέση με πέρυσι, το μόνο βέβαιον είναι ότι οι πρόσφατες ελλείψεις φαρμάκων που καταγράφηκαν στην αγορά, θα είναι απλώς ένα μικρό δείγμα του τι θα περάσουν οι Έλληνες από δω και πέρα.
 
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τρέμει στη σκέψη ότι δε θα μπορέσει να πείσει την τρόικα για το θέμα των φαρμάκων καθώς θα επακολουθήσει μάλλον ένα χάος στη φαρμακευτική περίθαλψη. 
Ωστόσο ο σκληρός και αδιαπραγμάτευτος κ.Καρόνε που αποτελεί τον επικεφαλής του τεχνικού κλιμακίου της τρόικα, έχει ήδη μεταφέρει στους προϊσταμένους του ότι τα «πράγματα πρέπει να γίνουν έτσι». 
 
Όμως οι περικοπές δε σταματούν στα φάρμακα. Ψαλίδι θα πέσει και στις προμήθειες, και στα λειτουργικά έξοδα των νοσοκομείων αλλά πιθανότατα και στο προσωπικό από Σεπτέμβριο καθώς μέσα στα 43 σημεία που απαιτεί η τρόικα από την ελληνική πλευρά για την υγεία, δε γλιτώνουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα και με ότι αυτό συνεπάγεται…
 
Δήμητρα Ευθυμιάδου

ΙΑΤROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου