Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

90% των αποθεματικών τους έχασαν τα ταμεία από το PSI

Image
Σε ποσοστό κοντά στο 90% έχουν απομειωθεί τα αποθεματικά των ταμείων μετά το κούρεμα των διαθέσιμων κεφαλαίων που είχαν κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, δήλωσε στην... εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ Κυριακή με Δράση, ο πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ Μιχάλης Γιάγκας.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι απομειώθηκε και το Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών που είχε θεσπιστεί για την ενίσχυση των ταμείων το 2018.

Ο κ. Γιάγκας έκανε λόγο για πολύπλοκες διαδικασίες που οδηγούν τα ταμεία στην ολική απώλεια των αποθεματικών τους.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Κυριάκος Σουλιώτης παραδέχτηκε τα σημαντικά προβλήματα στην λειτουργία του οργανισμού, τόσο με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση όσο και με τα ραντεβού των γιατρών.

Ο κ. Σουλιώτης είπε ότι τα προβλήματα σύντομα θα διορθωθούν παρά το γεγονός ότι οι εισφορές που πηγαίνουν στον ΕΟΠΥΥ μειώνονται λόγω της κρίσης και ζήτησε από τους ασφαλισμένους να καταγγέλλουν στον οργανισμό κάθε γιατρό που προφασίζεται ότι συμπλήρωσε το πλαφόν των επισκέψεων και ζητά πληρωμή.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι στόχοι που έχει θέσει η τρόικα είναι πολύ σκληροί και θα προσπαθήσουν να πειθαρχήσουν, ενώ χαρακτήρισε φιλόδοξους τους στόχους για την περικοπή στην φαρμακευτική δαπάνη. «Αν καταφέρουμε να τους πιάσουμε θα είναι κατόρθωμα» είπε χαρακτηριστικά.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου