Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Δε "γράφουν" εξετάσεις - Εκτός λειτουργίας το σύστημα

Για άλλη μια φορά βάζουν το χέρι στην τσέπη οι ασφαλισμένοι που για κακή τους τύχη χρειάζεται να υποβληθούν σε εξετάσεις. Όπως επιβεβαιώνει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών ν. Ηρακλείου, Δημήτρης Μπρίμης, μπορεί εδώ και 10 ημέρες επιτέλους, να λειτουργεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, δε συμβαίνει το ίδιο όμως και για το παρακλάδι των εξετάσεων.

Εδώ και μία εβδομάδα το e-diagnosis όπου "γράφονται" οι εργαστηριακές και άλλες εξετάσεις των ασφαλισμένων έχει ... κολλήσει! Η ιστοσελίδα ανοίγει κανονικά, όμως δεν επιτρέπεται η είσοδος στο σύστημα.

Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, καθώς οι ασφαλισμένοι όχι μόνο καλούνται να πληρώσουν το σύνολο του αντιτίμου για τις εξετάσεις τους, αλλά χάνουν και τα ραντεβού που έχουν κλείσει με τους γιατρούς για να τους "γράψουν τις εξετάσεις". Έτσι, αγνοώντας το πρόβλημα, προσέρχονται κανονικά στο ραντεβού του, όπου πληροφορούνται ότι το σύστημα είναι εκτός λειτουργίας, κι αν οι εξετάσεις τους πρέπει να γίνουν άμεσα, καταλήγουν να τις πληρώνουν!

Ωστόσο αν και κάποια Κέντρα Υγείας προχωρούν ακόμη σε χειρόγραφη συνταγογράφηση, ούτε τα νοσοκομεία ούτε τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα δέχονται τα χειρόγραφα, με αποτέλεσμα το 90% των χειρόγραφων συνταγών να ακυρώνεται.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι αφορά τόσο την ταλαιπωρία που υφίστανται, όσο και το κόστος που επωμίζονται, με αποτέλεσμα το "μπάχαλο" που επικρατεί να αναστατώνει για άλλη μια φορά τόσο τους ασφαλισμένους όσο και τους γιατρούς.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου