Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Έρχεται το μεγάλο “τσεκούρωμα” στους μισθούς όλων των γιατρών του ΕΣΥ! Τι χάνουν άμεσα

Έρχεται το μεγάλο “τσεκούρωμα” στους μισθούς όλων των γιατρών του ΕΣΥ! Τι χάνουν άμεσα
Ανησυχία επικρατεί και πάλι στους νοσοκομειακούς γιατρούς καθώς βρίσκονται μπροστά σε νέες περικοπές, μετά το συνολικό “ψαλίδισμα” που έχουν υποστεί το τελευταίο  διάστημα στις αποδοχές τους που άγγιξε ακόμη και το 40%. Τι θα χάσουν τους επόμενους μήνες λόγω μνημονίου;

 Η τρόικα είμαι αποφασισμένη: πρέπει να πέσει τσεκούρι στα ειδικά μισθολόγια στα οποία φυσικά ανήκουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί. Το θέμα των αποδοχών των εργαζομένων στα νοσοκομεία αλλά και οι γενικότερες λειτουργικές δαπάνες του ΕΣΥ που αυξάνονται αντί να μειώνονται τέθηκαν άλλωστε πρόσφατα και στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και της τρόικα. 

Οι δανειστές μας επιδιώκουν άμεσα μαχαίρι ακόμη και κοντά στο 12% στους μισθούς των νοσοκομειακών γιατρών και μάλιστα αναδρομικά. Βέβαια δεν αποκλείεται η καρατόμηση των μισθών που θα επιφέρει στην κυβέρνηση περίπου 200 εκατ. ευρώ συνολικά, είναι πιθανό να έρθει μέσω της κατάργησης ειδικών επιδομάτων, όσα δηλαδή έχουν απομείνει στους γιατρούς.

Η σχετική ρύθμιση αναμένεται να ψηφιστεί άμεσα και τόσο άμεσα θα κοπούν και τα χρήματα που παίρνουν οι γιατροί. 

Πάντως η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών  (ΟΕΝΓΕ) και ο πρόεδρός της Δημήτρης Βαρνάβας έχουν διαμηνύσει πολλές φορές πως μια τέτοια κίνηση που θα εξαντλήσει ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους των δημοσίων νοσοκομείων αποτελεί κόκκινη γραμμή για τον κλάδο ο οποίος δε θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. 
Δήμητρα Ευθυμιάδου

IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου