Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Στουρνάρας: Προς ενοικίαση τμήματα του ΕΣΥ



Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ενοικίαση τμημάτων του ΕΣΥ, κυρίως στην περιφέρεια, ανακοίνωσε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών.


Κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, ο κ. Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει τον πλέον πρόσφορο - για το δημόσιο συμφέρον - τρόπο για την '...αξιοποίηση ενοικίαση της αργούσας δυναμικότητας περιφερειακών νοσοκομείων του ΕΣΥ...'.



Διευκρίνισε ότι προσβλέπει στην ενίσχυση των εσόδων του ΕΣΥ, όσο και στην ενίσχυση της ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού:



'Διότι, είναι σαφώς καλύτερο να εισάγουμε ιατρικό τουρισμό, παρά να εξάγουμε καλούς γιατρούς σε άλλες χώρες', είπε χαρακτηριστικά.



Πρόγραμμα



Το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει την παροχή κινήτρων για επαγγελματικές συμπράξεις επαγγελματιών Υγείας (γιατροί και οδοντίατροι) και την άσκησης έργου σε απομακρυσμένες ή δυσπρόσιτες περιοχές. 



Κάνει, επίσης, λόγο για δημιουργία πολυϊατρείων, με προγράμματα σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) στην επαρχία.



Οι συντάκτες του προγράμματος έχουν προβλέψει τη δημιουργία τουλάχιστον μίας μονάδας αποκατάστασης ανά Υγειονομική Περιφέρεια, με σκοπό να λειτουργήσουν ως κίνητρο προσέλκυσης ασθενών από το εξωτερικό. 


IATRONET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου