Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ


Εκκρεμεί η έγκριση της τρόικας

Στην προσπάθεια εξόφλησης μεγάλου μέρους των οφειλών του Δημοσίου προς προμηθευτές επικεντρώνεται η προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να βελτιωθεί η ρευστότητα της οικονομίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο συνέδριο του Economist ανέφερε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για την αποπληρωμή περίπου 4 δισ. ευρώ φέτος, παρότι προσέθεσε ότι αυτό αποτελεί θέμα διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών οι οφειλές των Ταμείων σε ιδιώτες ανέρχονται στο 45,7% σχεδόν του συνολικού χρέους (2,920 δισ. ευρώ), ενώ των νοσοκομείων αντιπροσωπεύουν το 29% του συνολικού χρέους (1,982 δισ. ευρώ).

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των υπουργείων ανέρχονται στα 837,1 εκατ. ευρώ, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα 781 εκατ. ευρώ, ενώ οφειλές, ύψους 281,3 εκατ. ευρώ αναλογούν σε «λοιπά νομικά πρόσωπα». Σημειώνεται ότι τα ποσά που χρωστά το Δημόσιο αφορούν κυρίως ΦΠΑ προς επιχειρήσεις, καθώς και οφειλές προς προμηθευτές του Δημοσίου.

ΗΕΑLTH DAILY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου