Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ: ΑΠΕΙΛΗ ΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΟΜΟΛΟΓΩΝ


Ζήτησε επέκταση συμψηφισμών

«Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, ώστε να ρυθμίσει άμεσα τα χρέη του Οργανισμού, όπως και των Νοσοκομείων», δήλωσε ο Κώστας Ευριπίδης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΣΦΕΕ, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου του Συνδέσμου.

Όπως ανέφερε, ο ΕΟΠΥΥ οφείλει ήδη στις φαρμακευτικές εταιρείες πάνω από 500 εκατ. ευρώ και άλλο 1 δισ. ευρώ οφείλουν τα Νοσοκομεία, ΕΣΥ και Στρατιωτικά.

Οι εταιρείες αντιμετωπίζουν μια διπλή απειλή, τις ζημιές του 1 δισ. ευρώ από το haircut, και τα βεβαιωμένα χρέη ύψους 1,5 δισ. ευρώ του Δημοσίου, ενώ σε αυτά προστίθεται και η μη έκδοση δελτίου τιμών για νέα φάρμακα.

Ο κ. Ευριπίδης, ανέφερε ότι βάσει των τελικών στοιχείων, οι επιχειρήσεις του κλάδου επιβαρύνθηκαν από το haircut κατά 1 δισ. ευρώ, λόγω των ομολόγων που είχαν λάβει για τα χρέη του 2008 και 2009, καθώς οι επιχειρήσεις επιβαρύνθηκαν με κόστος απομείωσης των τίτλων από 25% έως 75%.

Ο ΣΦΕΕ, τόνισε, ζητά από την κυβέρνηση να επανεξετάσει την ένταξη των ομολόγων των φαρμακευτικών επιχειρήσεων στο PSI. Επίσης, επεσήμανε ότι θα πρέπει να επεκταθούν οι συμψηφισμοί και στο rebate, στις ασφαλιστικές εισφορές και στο φόρο εισοδήματος.

ΗΕΑLTH DAILY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου