Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ


Επιμένει η τρόικα

Νέα περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης και αυστηρότερος έλεγχος των προμηθειών στα δημόσια νοσοκομεία ήταν τα κύρια θέματα συζήτησης σε συνάντηση που είχαν χθες οι επικεφαλής της τρόικας με την πολιτική ηγεσία του
υπουργείου Υγείας.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και ειδικότερα οι προτάσεις που έχει διατυπώσει ο διοικητής του Οργανισμού για επιπλέον χρηματοδότηση 500 εκατ. ευρώ, την καθιέρωση ενός ειδικού τέλους στον καπνό και το αλκοόλ και την είσπραξη απευθείας από τον ΕΟΠΥΥ των εισφορών των συνεργαζόμενων ασφαλιστικών Ταμείων.

Αναφορά έγινε και στο θέμα της διευθέτησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων στα φαρμακεία και το ΕΣΥ.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε τα εξής: «Η συνεργασία μας υπήρξε ουσιαστική και χρήσιμη.

Συναντήσαμε αναγνώριση της προσπάθειας, την οποία καταβάλλει η χώρα τους τελευταίους μήνες. Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε σκληρά για να ανταποκριθούμε στις δεσμεύσεις της χώρας μας. Συμβιβασμοί, υπαναχωρήσεις και αποτυχίες δεν νοούνται στο έργο το οποίο καλούμεθα να επιτελέσουμε».

HEALTH DAILY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου