Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΗΔΙΚΑ-ΙΣΑ



Στο πλαίσιο συνεργασίας για ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής του ΙΣΑ με τους υπεύθυνους της ΗΔΙΚΑ για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω συνάντηση έλαβε χώρα στο πλαίσιο συνεργασίας της ΗΔΙΚΑ με τον ΙΣΑ, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει από το Μάιο του 2012.

Πιο αναλυτικά, τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η τρέχουσα εφαρμογή ανέδειξε ο Δ/νων Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, Βλάσης Σφυρόερας ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τις πρώτες ημέρες λειτουργίας τα οποία αυτή τη στιγμή έχουν επιλυθεί.

Επιπλέον, παρουσιάστηκε το σύστημα ημερήσιας παρακολούθησης της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε πραγματικό χρόνο απ’ όπου αντλούνται πληροφορίες σχετικά με το σύνολο των συνταγών που καταχωρούνται και εκτελούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο μέσος χρόνος καταχώρησης της συνταγής ο οποίος είναι 2,41 λεπτά, ο αριθμός των ιατρών χρηστών καθώς και των ασθενών που εξυπηρετούνται ημερησίως, ο αριθμός συνταγών ανά φορέα, στοιχεία συνταγών ανά μονάδα συνταγογράφησης (π.χ ιδιωτικό ιατρείο, πολυιατρείο ΕΟΠΥΥ, κτλ), στοιχεία καταχωρήσεων συνταγών ανά ειδικότητα ιατρού.

Σε ερωτήσεις των μελών του ΙΣΑ για την πορεία του διαγωνισμού της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ο κ. Σφυρόερας επεσήμανε πως στις 31.08.2012 είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής τεχνικών και οικονομικών προσφορών και η εκτίμησή του εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις είναι πως προς το τέλος του έτους ο διαγωνισμός θα έχει ολοκληρωθεί.

HEALTH DAILY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου