Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ


Για σωρεία οφειλών του ΕΟΠΥΥ

Την οργή και αγανάκτησή τους για την πλήρη αδιαφορία της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ αλλά και της προηγούμενης και της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για την μη τακτική ανά μήνα πληρωμή των οφειλομένων νοσηλίων και διαγνωστικών εξετάσεων, εκφράζουν σε κοινή τους ανακοίνωση όλες οι πανελλήνιες ενώσεις και ομοσπονδίες ιδιωτικών κλινικών και ιδιωτικής πρωτοβάθμιας φροντίδας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι ιδιωτικές κλινικές αδυνατούν πλέον να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, διότι οι προμηθευτές απαιτούν την πληρωμή τους τοις μετρητοίς. 

Τονίζουν ότι σε λίγες ημέρες, από πραγματική αδυναμία, πολλές κλινικές, Κέντρα Αποκατάστασης, Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια, διαδοχικά θα δηλώνουν αδυναμία παροχής των υπηρεσιών τους. Το Ελληνικό Δημόσιο έχει αναλάβει την υποχρέωση πληρωμής των επί πενταετία (από το 2007) οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων, έως τις 31-10-2011, ύψους περίπου 700 εκατ. ευρώ για τις Κλινικές και τα Κέντρα Αποκατάστασης και ύψους 650 εκατ. για τα Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια, για τα οποία δεν έχει καθορισθεί ο χρόνος αποπληρωμής τους. 

Ακόμη, ο ΕΟΠΥΥ οφείλει, από 1-1-2012 έως σήμερα, 260 εκατ. ευρώ για Κλινικές και Κέντρα Αποκατάστασης και 120 εκατ. για τα Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια.

ΗΕΑLTH DAILY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου