Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Συνέντευξη Υπουργού Υγείας στον Real FM

Υπουργείο Υγείας logo

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
Αθήνα, 12 Ιουλίου 2012
Δελτίο Τύπου
Θέμα: Συνέντευξη Ανδρέα Λυκουρέντζου στο Real FM.
Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, έδωσε σήμερα συνέντευξη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM.
Κατά τη διάρκειά της ο κ. Υπουργός τόνισε ότι «Η ευθύνη για να τα βγάλουμε πέρα, να τα καταφέρει με άλλα λόγια η χώρα, δεν αφορά μόνο τους πολιτικούς και την Κυβέρνηση, αλλά το σύνολο του ελληνικού Λαού. Όλοι ξέρουμε ότι σε αυτή τη δύσκολη εποχή, πρέπει να υποστούμε θυσίες. Πολλές κοινωνικές κατηγορίες πληρώνουν ακριβά το τίμημα».
Στη συνέχεια σε ερώτημα για το ενδεχόμενο πρόσθετων περικοπών στο χώρο της Υγείας, ο κ. Λυκουρέντζος απάντησε ότι « Έχουμε συγκεκριμένους στόχους οι οποίοι έχουν προσδιοριστεί και σε αυτούς μένω. Δε μου υποδείχθηκε κάτι παραπάνω μετά το τελευταίο Eurogroup. Έχω συγκεκριμένο στόχο για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, για τη μείωση των δαπανών των νοσοκομείων».
Αναφορά υπήρξε και στην πρόσφατη ανακοίνωση της ΔΑΚΕ, όπου δήλωσε ότι «Σέβομαι όλους όσους αγωνίζονται στον ευρύτερο κοινωνικό χώρο και αγωνίζονται με όπλο τις ιδέες και τις αξίες τους. Ωστόσο, πρέπει και με τις ιδέες και με τις αξίες τους να παρακολουθούν τις εξελίξεις των καιρών. Να παρακολουθούν, δηλαδή, πως αλλάζουν τα πράγματα και, αν οι φίλοι ομοϊδεάτες δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσουν τις αλλαγές, θα καταλήγουν σε τέτοιες ανακοινώσεις. Δε συμφωνώ με το περιεχόμενο των ανακοινώσεών τους».
YYKA.GOV.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου